juli 19, 2024
Löshår är hårtrend som aldrig går ut tiden

Löshår är hårtrend som aldrig går ut tiden

Löshår är hårtrend som aldrig går ut tiden

– Samarbete med hairextensionsguiden.se-

Att använda sig av löshår är en trend som hängt med länge och troligtvis kommer göra i många år till. Den stora skillnaden mot förr är att vi numera vill ha mer naturliga löshår resultat och har fler metoder att välja på.

Back in the days när användandet av löshår kom till Sverige, så var den vanligaste förlängningsmetoden weaving metoden. En metod som bestod av tränsar likt en gardin med löshår som syddes fast i flätor på skaplen. Det var en metod som främst användes på afrohår och slog aldrig riktigt igenom hos gemene man. 

Där hade metoden Clip-on en större genomkraft och är ännu idag en av de populäraste löshårs-metoderna. Clip-on är en tillfällig lösning och är precis som det låter, en metod som du klipper på och av med hjälp av små fästen. En perfekt för den som vill förlänga håret inför en fest mer tillfälligt. Clip-on är ofta en inkörsport till mer semi-permanenta lösningar. 

På 90-talet när Spice girls slog igenom kunde vi ofta läsa i tidningarna om att Posh spice gick på salong och gjorde Nail hair extensions för 20 000 kronor + och att hon hade två frisörer som arbetade på hennes hår samtidigt. På den tiden hade inte gemene man som nu råd att få förlänga håret på salong.  

Köpa löshår på nätet ger stora fördelar

Du kunde inte till skillnad mot nu köpa löshår på nätet utan det fanns endast att tillgå på salong och via en auktoriserade. Nu väljer många köpa sitt löshår online och ta med till sin frisör och sätt in det.

Numera köps dom flesta löshår via nätet för att det innebär lägre priser konsument och bredare utbud av färger och hårförlängningsmetoder. Enkelheten med öppet dygnet runt, bättre priser då ingen butikspersonal behöver finnas är en framgångsfaktor! 

Tejp-metoden är tillbaka och är större än någonsin. En metod som funnit länge men som nu har blivit förfinad med mindre fästen. Det sägs vara mest skonsammaste förlängningsmetoden och passar extra bra för den som har tunnare hår. En stor fördel med tejp är att metoden bygger på bredare fästen och det blir inte samma tendens till att slingor delar sig som det kan ibland bli med mindre individuella metoder och därmed ger ett mer naturligt äkta resultat.

Vad som blir nästa stora trend inom löshår är svårt att veta, men antal sökningar på Flip hair har gått upp.

 

Flip in består av en träns som hänger på en fisktråd. Här kan du bokstavligt talat hänga på dig ditt löshår på några sekunder. Det har aldrig varit så enkelt att få längre fylligare hår.

Vilken löshårsmetod föredrar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.