april 19, 2024
10 bra träningstips att komma igång träna

10 bra träningstips att komma igång träna

Här nedan kan du läsa 10 bra tips hur du kommer igång med din träning

Att komma igång med träning efter vinterns alla frestelser kan vara svårt, men med ett bra mål i sikte är det lättare.

 1. Målbild.
  Vad är ditt långsiktiga mål? Vad är ditt kortsiktiga mål för denna vecka eller månad? Att ha ett mål gör dig mer motiverad och fokuserad.
 2. Tänk igenom varför du tränar. Hur mår du när du tränar? Varför vill du uppnå just detta mål?
  Ett varför ska vara kopplat till en positiv känsla. Att ha ditt varför gör det lättare för dig att gå till träningen även när motivationen sviktar.
 3. Periodisering.
  Titta på dina kortsiktiga och långsiktiga mål och lägg upp en träningsplan och träningsprogram så att du både kan nå dina mål men också för att hitta motivation till att hålla igång träningen. Ha en plan där du varierar träningen, trappar upp emellanåt samt lägger olika fokus beroende på målbild. Läs mer om träningsprogram här.
 4. Ta hjälp.
  Periodisering och målbild kan vara svåra att lägga upp själv. Ta hjälp av ett proffs för att lägga upp din plan och kanske även dina träningspass. Träna med en personlig tränare eller varför inte prova vår PT Online tjänst.
 5. Skapa rutin.
  Planera in dina träningspass i kalendern. Träna gärna vid samma tidpunkt varje dag för att skapa en rutin, så som att borsta tänderna eller äta lunch.
 6. Sov ordentligt.
  Att inte vara utvilad gör att träningen kan kännas jobbig. Många gånger slutar man att träna för att man tror att man tycker det är tråkigt när det i själva verket handlar om att man saknar energi.
 7. Ät ordentligt.
  Fyll kroppen med rätt bränsle. Precis som med sömnen kan otillräcklig eller dålig kost göra att du omedvetet saknar energi till att gå och träna.
 8. Gå inte ut för hårt.
  När man väl bestämt sig för att komma igång med träningen är det lätt att man gör för mycket. Börja lugnt och öka successivt.
 9. Träna med en vän.
  Boka gärna in några träningspass med en kompis. Det är roligt och gör att träningen känns varierande.
 10. Lär dig träna rätt.
  Kunskap är makt! Lär dig tekniken rätt för att få ut maximal effekt av din träning. Med rätt teknik undviker du också skador och smärtor.

 

Att ha hälsa är det viktigaste du har i livet.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.