juli 19, 2024
Guide så tjänat ni mycket pengar snabbt klassenkassan

Guide så tjänat ni mycket pengar snabbt klassenkassan

Samarbete med Finsmakarna.se

Går du och din klass i tankarna om att börja tjäna pengar till klasskassan?  Vi på Delacay har skrivit ihop en guide hur du bör tänka vid val av produkt att sälja. 

Tjäna mycket pengar snabbt till klassen

Det finns mängder av olika lösningar för att få ihop pengar till klassresan och det finns några saker man bör ha i åtanke när man väljer tillväga gångsätt. Vi skulle säga dom 2  viktigaste sakerna är att det är en lättsåld produkt och att det även är god vinstmarginaler. Gärna runt 35-40 %.

Marginaler innebär att det är det man får i vinst. 

Vilken är den bästa produkten att sälja som klass?

Låt säga så här, vad är du villig att betala för en strumpa? En strumpa är en billig artikel och därmed så finns det mindre chans till marginal för er klass. Det kommer krävas stora volymer för få ihop en större summa pengar. 

Väljer du däremot att sälja en dyrare vara kan du istället fokusera på sälja färre och få in mer pengar, då både marginal är högre och varan är mer lättsäld.

Att bli tilldelad att sälja 5 enheter kan vara överkomligt, men ni kan även hålla det flexibelt. Varför inte tävla om att klassens bästa säljare får en vinst 🙂

Vem är din kund? Troligtvis äldre människor?

Förbrukningsvaror är lättsålda 

Ju äldre man är desto, mindre saker behöver man i hemmet, men mat och delikatesser kommer alltid att gå åt. Te, kaffe, olivolja, det går alltid åt. Hör du hört någon vuxen som inte dricker te eller kaffe? 

Bästa sättet är att sälja flexibelt och därefter leverera varorna efteråt 

Sätt ett mål på hur många enheter ni tror ni kan sälja var, genom att undvika att ha lager på varorna vid försäljningstillfället gör att ni kan sälja mer än ni tänkt och på så vis tjäna mer pengar.

Vart är bra resmål för en klassresa?

Vi på Delacay hade oturen att få en klassresa där det innebar att vi skulle åka och ro kanot och valde att avstå tyvärr. Välj något roligt som alla vill åka på!

 

Budget

En klassresa behöver inte vara något märkvärdigt men det behöver vara något som alla tycker om, tex att åka till Liseberg, dit tycker nog dom flesta om att åka till. Roligast blir om övernattning ingår!

Lyx

För den ambitiösa klassen kan det bära av utomlands på klassresa, tänk vad härligt att få åka iväg med sina vänner utomlands. Här får man räkna med att det kostar runt 1000-2000 per person. Smidigaste är att använda sig av en researrangör för klassresor då ni är många.

Det går enkelt att tjäna in stora belopp som klass om man tänker till lite innan. 

Börja i tid, det är viktigt att börja i tid med att spara ihop pengar till klassresan. Man kan gott väl köra några sälj omgångar och vill man resa i 9:e klass har man 3 år på sig att spara.

Spana gärna in Finsmakarna & även Fikakassan som passar bra för att tjäna pengar till föreningen för se vilka produkter ni kan sälja för att komma igång med klassförsäljning och tjäna pengar till klassresan. Dom har bra produkter och god marginaler vilket är något som dom flesta efterfrågar.

Börjar ni nu kan ni ju värva era föräldrar och få deras chefer köpa alla företagspresenter av er, kan inte bli bättre!  Då kanske klassresan kan bära av till USA, aa Språkresa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.