maj 24, 2024
Vanliga anledningar till varför vi flyttar till en villa

Vanliga anledningar till varför vi flyttar till en villa

Samarbete med Villaförsakring.se

Allt fler väljer att flytta från lägenhet till hus, men varför vill så många flytta till hus? Nedan kommer vi berätta några av dom vanliga anledningar! 

 

 • Behöver mer utrymme
  Tillslut så växer vi ofta ur vårt första boende och vill uppgradera till ett större boende, kanske har vi planer på att starta en familj och ett hus känns mer lockande.
 • Uppgradera
  Det kan vara svårt att bestämma om du vill förbättra ditt nuvarande boende eller flytta helt. Ett nytt större boende innebär mer utrymme att inreda och mer privatliv oftast.
 • Nytt jobb
  Ett nytt jobb kan innebära att du flyttar till ett annat område om pendlingsavståndet helt enkelt är för långt eller att resa från ditt nuvarande hem till ditt nya jobb är helt omöjligt.
 • Vi får en relation
  Att välja att flytta ihop  med en partner är vanligtvis i de flesta förhållanden och är faktiskt en av de främsta anledningarna till att människor flyttar. Det kan ofta betyda att man kommer att behöva sälja sitt boende köpa något gemensamt.


Många väljer bort att bo i villa för att dom vill slippa underhållsarbete och vissa hus kan vara dyra om man inte kalkylerar rätt. Det tillkommer även andra avgifter som sopphämtning, villaförsäkring, du behöver ha en buffert för oväntade utgifter och du har ingen hyresvärd att vända sig till. Som tur var gör det inget om du har handen mitt i tummen men det kostar att in hantverkare.

 • Bo närmre sin familj
  För många människor är det viktigt att bo närmare sin familj och det kan också vara en de viktigaste anledningarna till att människor väljer att flytta.
 • Ekonomisk vinning
  Att köpa och bygga ett nytt hus kan innebära att man tjänar pengar, det är väldigt vanligt skäl. Det är många gånger billigare bygga nytt än köpa ett redan färdigt hus. Det är ofta billigare bo i mindre städer!
 • Vi trivs inte i storstaden
  Tro det eller ej men alla vill inte bo i stan och trivs bättre nära natur och lugnet.

 

Vad föredrar du, lägenhet eller villa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.