juli 19, 2024
Vad är K-Beauty? En guide hur du kommer igång!

Vad är K-Beauty? En guide hur du kommer igång!

K-Beauty är en skönhetsrutin som kommer från Sydkorea som nu är populärare än någonsin. Vi har talat med ägaren bakom Hudvårdsguiden.se Lena och hon berättade att hon aldrig använt så skonsam hudvård som sen hon började använda sig av K-beauty hudvård. Hennes kärlek till den Koreanska skönhetsvården var så stark att det ledde till att hon öppnade upp en webbshop med de mest kända märkena som alla är godkända inom EU och dermatologiskt testade.

 

Men vad är K-beauty då?

Kort och gott kan man säga att det är en hudvårdsrutin på 10 steg, men det är egentligen så mycket mer. Efter att ha lokaliserat vilka problem din hud har idag kan du sätta samman din nya hudvårdsrutin och få en hälsosam och vacker hud. Produkterna behöver inte komma från samma hudvårdsmärke utan du kan med fördel blanda olika sheetmask, serum, rengöring osv där huvudingredienserna är samma. Plocka det bästa av russinen ur kakan så att säga.

 

Den genomsnittliga sydkoreanen använder mellan 10 och 17 hudvårdsprodukter dagligen

 

En fin hud lägger grunden till ett vackert makeupresultat

Enligt ett sant K-beauty tänk, så står 80% av resultatet av hudvård och 20% av din makeup. Det är viktigt att ha en bra grund att arbeta ifrån för att få den perfekta slutfinishen, den så kallade “perfekta huden”. Återfuktad och välmående hy är i centrum.

 

k beautyDen traditionella koreanska rengöringsrutinen

I flera asiatiska länder är traditionella rengöringsrutinen en del av kulturen. Det kan för oss i Norden kännas lite svårt att förstå hur någon vill spendera så mycket tid i badrummet, varför detta intresse?

Ordet ”gwang” på Koreanska syftar på en vacker hy som är så återfuktad att den nästan ser ut att lysa inifrån. Tänk att det har fått ett eget ord i ordboken? Ordet är jämförbart med en lystrig hud. På nätterna läggs det givetvis en nattmask för att man ska kunna vakna upp återfuktad och redo för en dag av påfrestelser. En hud som ständigt är återfuktad är en hud som kommer att hålla rynkorna borta längre!

Utöver rengöring så är Essenser en stor del i den dagliga rutinen. Essensen förbereder och hjälper huden att ta till sig produkterna som följer. Har du inte provat det ännu så är det ett “to do”. I Korea finns det ansiktsmasker för varje tänkbara behov. Allt från torr hud, finnar, svarta pormaskar, rynkor, grå och dassig hy.

Visste du att om du är som mest bakis och din hud ser värre ut än någonsin, släng på en svalkande sheetmask med gurka så kommer det kännas mycket bättre! Har du inte provat Koreansk hudvård är det dags att du testar tycker vi på Delacay hos Hudvårdsguiden.se.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.