maj 24, 2024
En trendig sport är att spela Padel

En trendig sport är att spela Padel

En trendig sport är att spela Padel

Är du en person som inte hunnit sätta dig i vad Padelspel är och hur det fungerar?

Du är nog inte ensam, i ett samtal för drygt ett år sedan så visste jag som skriver denna artikel inte heller vad det var. Jag trodde det rörde sig om att paddla kanot. Jag hade hört om padel hit och det och tänkt vad människor blivit intresserade för naturen!

Vad är Padel?

Padel påminner om tennis och tennis är en sport som alltid anses lite finare och är könsneutral sport i bemärkelsen då både kvinnor och män spelar. Tennis det spelas utomhus till skillnad från padel som spelas främst inomhus. Ett padelrack ser ut som när du inte tagit av tennisraket dess skydd. Vi undrar om inte sporten kom genom att någon testade att spela med tennisskyddet på?

I filmen Björn Borg kan vi se att hans manager fick lägga oerhört mycket tid på att spänna alla tennis rackets strängar och underhållet med Padelrack kan nog inte vara vidare mycket. 

Man får inte säga Padeltennis om Padel, det är en viktig notis!

Är du sugen att börja spela padel bör du känna till reglerna så se: regler padel Som vanligt när man börjar med en ny sport bör man investera i rätt kläder som passar in i sammanhanget. Så köp hem en uppsättning kläder och kom in i rätt mood.  Personligen tycker jag att ett diamant tennisarmband känns helt rätt för mig i klädväg. Det är något som blir allt mer trendigt och ett must have, så flotta! 

Padel världens snabbast växande sport! En sak du behöver hålla koll är greppet, du ska hålla padeln som en hammare, dvs använd dig av ”hammargreppet”, helt enkelt för att man fattar racketen på precis samma sätt som du ska greppa en hammare för att slå i en spik.

Så samla ihop en gäng och börja spela mot varandra och ni har kolla på dessa väsäntliga bitar neda:

  1. Köp en padelrack
  2. Snygga kläder 
  3. Lär dig reglerna
  4. Hitta en motspelare och en padelhall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.