juli 19, 2024
Få ljusinsläpp i hemmet på dina villkor

Få ljusinsläpp i hemmet på dina villkor

Få ljusinsläpp i hemmet på dina villkor

Samarbete med textilgallerian.se

Det talas mycket inom inredning att källor till ljus är viktigt i våra hem. Har vi stora öppna fönster så upplevs rummet som mycket större. Hur ska man egentligen tänka kring vilka fönster som görs sig bäst med en tyg gardin eller en rullgardin? 

Generellt bör man tänka att man inte ska minska ner fönsterytan utan fästa gardiner utanför fönstrets karm för breda fönstret. Här i Sverige så klagar vi på att vi har för lite solljus och ändå så förminskar vi våra fönster av okunskap, men perfekt vi skriver denna hänga gardiner guide. Däremot har vi ingen bild vi kan lägga in, men googla “hänga gardiner rätt” välj visa bilder så ser du vad vi menar. 

Välja gardiner till köket

Har du ett kök med mindre avlånga fönster så kan det passa bättre med en skir rullgardin som inte tar för mycket fokus kring att fönstret är litet. Där är det snyggt med en ljusfiltrerande rullgardin som har som ränder på sig. Se gardiner hos Textilgallerian som har brett utbud av rullgardiner du med stolthet rullar halvvägs och många har dom som kort gardin i köket. Dom har även en praktiskt tjänst på sin sajt som heter: Gardinväljaren som hjälper dig välja rätt gardin.

Har man fönster i köket som är stora så väljer de flesta att ha en gardinstång och komplettera med en ljusdämpande/värmedämpande persienner som dras ner under sommarens varma månader.  

Rullgardin Bella Grå – från Textilgallerian.se

Små avlånga fönster

Som ofta är i hallar, toaletter, garage inreder vi oftast med att inte sätta upp en gardinstång utan där är en rullgardin ett givet val.

Sovrumsfönstret

I sovrum där vill vi gärna ha fokus på att få så mörkt som möjligt och vi brukar inreda med en gardinstång eller gardin draperi och komplettera med en mörkläggande rullgardin som garderar oss från att slippa ljusinsläpp.

Vardagsrum

Är ofta rummet vi lägger mest fokus på gardiner och det får gärna kosta lite extra och vi väljer ofta finare tyger som lin, äkta linne osv. Där väljer vi oftast att inte ha några rullgardiner eller persienner i fönstret.  I vardagsrummet ha vi mer fokus på få in så mycket ljus. Däremot så kan det bli ganska så varmt med solljus hela dagarna och det kan bleka möblerna. Då är ett bra tips att lägga på solfilm på fönstret. Något som är väldigt snyggt är att ha två skenor och längst innerst ha ett mer skirt tyg att dra för minska ljusinsläpp och insyn och mer tjockare tyg ytterst. Skenan ska gärna vara fäst så högt som möjligt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.