juli 19, 2024
Att bibehålla ett glansigt fint hår under sommaren

Att bibehålla ett glansigt fint hår under sommaren

Att bibehålla ett glansigt fint hår under sommaren

Sommaren är tiden på året när vi får skörda framgångarna vår hårvård, finns det något tillfälle som jag personligen har fint hår är det under sommaren och om sanningen ska fram är det helst då jag har långt hår. Misströsta inte om du inte har långt hår, för det kan du fixa med hjälp av löshår. 

Här är mina bästa tips för få ett fint sommarhår

Klipp av alla kluvna hårtoppar

Inför sommaren så rekommenderar jag att du gör ett besök hos din frisör och toppar igenom topparna på håret så att det känns helt och fräscht. För tyvärr är det så att ett slitet hår med kluvna toppar kommer arbeta sig uppåt och under sommaren får ditt hår utstå extra påfrestning av all sol och värme. Börja därför sommaren med ett nyklippt hår!

Att sitta utomhus i solen med håret som svallar i blåsten är underbart, men även det finaste håret kan bli skört av det. Men det finns knep att ta till för få håret fint även under sommaren. 

Investera i extra vårdande hårvård 

Hårvård som säljs i matbutiken är tyvärr inte den bästa för ditt hår, även fast det ofta lovar guld och glänsande hår. Kika på förpackningen innehåll och du kan genast se att de innehåller oerhört mycket vatten. För att vårda ett skört hår behöver du ingredienser som mjukgör, återuppbygger och reparerar ditt hår.

 

Lär dig tvätta ditt håret på bästa sätt

1:a gången med schampo tvättar bort styling i håret, 2:a gången med schampo tvättar rent håret. Så tvätta alltid 2 gånger och låt schampot ha tid att verka.

Steg 3, lägg in inpackning och låt det verka tiden som står på förpackningen och steg 4 avsluta med balsam som stänger hårstrået och bevarar det goda du precis matat ditt hår med.

 

En hårinpackning i veckan håller kluvna hårtoppar borta

Argan är känt sedan många år som en olja från en nöt som verkligen kan återfukta ett torrt slitet hår. Våra hår består av keratin så som våra naglar, tillsätt keratin i hårvården och det fyller ut hålrum i håret och ger spänsten tillbaka.

Poze hairs hårinpackning: Poze Repair & Rebuild Masque innehåller allt ovan plus sheabutter.

Även ditt hår behöver SPF

Våra hårstrån är det nog bland det tunnaste sköraste vi har på våra kroppar och även som behöver solskydd i form av SPF.  Hår som utsätts för sol riskerar att bli slitet fort och kan kännas sprött och frissigt. Akta din hårbotten med, använd gärna en solhatt för undvika bränna och skada den plus slippa få solsting.

Vill du komma igång och börja ta hand om ditt hår rekommenderar jag dig att köpa hem ett startpaket med hårvård för skadat hår som innehåller schampo, balsam och inpackning. Här finner du bra Poze hårvård.

Enkla fina sommar frisyrer

Under sommaren tycker jag att vi gott väl kan trappa ner lite på hårstylingen och exempelvis testa saltvattenspray som är en produkt av vatten och salt som ger lätt stadga till håret och ger en härlig beach look. Det är något jag själv kommer använda mig av.

Torrschampo är en on-the-go produkt du bör införskaffa om du inte provat, perfekt spraya i hårbotten efter en dag på stranden för få en nytvättat känsla och lite fräschör. Under sommaren brukar jag även lägga in aningen clip on löshår, eller tejp löshår för att få lite extra beach långt hår. Det är jättefint att ta slingat variant för få mer djup i håret. Detta är enkelt att köra i sitt egna hem, antingen själv eller med hjälp av en väns händer.

Har du hört uttrycket? Ingen ångrar någonsin att dom tog för mycket hand om sin hud? Jag skulle säga att det går även applicera på så här, “Ingen ångrar nog att dom tog hand om sitt hår. Personligen så tar jag gärna hand om mitt hår lite extra under sommaren än tvingas klippa av det efter sommaren för det blivit så slitet.

Slutligen, släpp håret lös, var kreativ, flätor, tofsar, hattar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.