maj 24, 2024
De vanligaste tillfällen då vi gärna lånar pengar

De vanligaste tillfällen då vi gärna lånar pengar

De vanligaste tillfällen då vi gärna lånar pengar

Samarbete med lånutaninkomst.nu

Det finns många situationer i livet där ett lån kan komma på tanke. Ibland kan det vara så att man inte har fast inkomst men har en stabil inkomst på extra inkomster som kan göra att man är berättigat att ta lån.

Det finns långivare som accepterar dig som kund för ett lån utan inkomst även om du inte har en fast inkomst. 

Nedan listar vi dom vanligaste anledningarna till varför människor tar ett lån.

  • Bil, många väljer bort dyra bilfinansieringslån och väljer att ta ett vanligt lån för att spara pengar. 
  • Handpenning, många lånar till handpenning med lån som inte kräver Uc och kan därmed kombinera med ett vanligt banklån vid köp av bostad.
  • Renovering, mindre lån är mer vanligare än tidigare. Många vill utföra värdehöjande renoveringar tex innan en försäljning eller helt enkelt rusta upp hemma och orkar inte vänta.
  • Presenter, trots det är jul en gång per år kan det ett lån ibland kännas motiverat. Kanske har det plötsligt blivit fler att köpa klapparna till eller att man känner för en utlandsresa. 
  • För sina barn, det kan vara svårt att motstå frestelsen att låta få dina barn något som de har velat länge. Det perfekta sättet att göra detta är genom att spara pengar själv så att du ge dom vid födelsedagar etc. Men det kan även vara så att det uppstår ett bra erbjudande du inte kan motstå. 
  • För dryga ut månaden, många lever lön till lön och ibland kan dom få förskott lönen för oväntade utgifter. Det är ganska så vanligt att ta ett lån för kort sikt för betala sina fakturor.
  • Tandläkaren, det kan bli kostsamt och komma olägligt i slutet av månaden och är det tandvärk kan det vara jobbigt allt vänta.
  • Låna för hjälpa vänner, här är en varningssignal, du bör inte låna för låna ut till andra. Om någon behöver pengar kan den själv ansöka om ett lån. Lånar du ut till en person som redan har dålig ekonomi kan det många gånger bli i slutändan du som kommer få betala av lånet då du är den som står på lånet. Behöver du låna ut till en vän låna då ut av pengar du faktiskt har och kan avvara.
  • Resor, är ganska typiskt att många väljer att låna till här i Sverige. Det är trots allt billigare att köpa sommarresan i januari än väl på sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.