juli 20, 2024
Att klä sig i skjorta kan aldrig gå fel

Att klä sig i skjorta kan aldrig gå fel

Att klä sig rätt som man kan kanske verka väldigt enkelt, då man inte behöver följa samma rigorösa modetrender som kvinnor gör. Men trots det, så är det många män som varje dag har problem att klä sig rätt.

Det finns en uppsjö olika typer av skjortmodeller på marknaden och beroende på vilken modell man väljer så skulle vi säga att en skjorta aldrig kan gå fel. Alla män bör ha minst en skjorta i sin garderob. En skjorta kan bäras till vardags, i arbetet, av kökspersonal och speciellt vid festliga tillfällen.

Nedan tänkte vi gå igenom en skjortgarderob

Det finns olika skjortmodeller, kragar och manschetter som tillsammans skapar den optimala skjortan för vardag och fest. Med eller utan passform!

Sommarskjortan:

På sommaren är det väldigt snyggt att plocka fram en linneskjorta i vitt krispigt linne och matcha med ett par beiga chinos eller jeans eller ett par blå jeans. Här kan man med fördel även rulla upp skjortan lite på ärmen. Linne är ofta aldrig helt slätt så det ger verkligen den där härliga semesterkänslan. Rutiga skjortor och skjortor i enfärgade färger som blått och orange är väldigt snyggt med till solbrännan.

Kontorsskjortan:

Beroende på vilken typ av kontorsjobb du har så kan en traditionell skjorta vara på sin plats. Vill man få en mer vardagsskjorta eller så kan en murarskjorta kanske vara rätt för dig.

Den rutiga skjortan:

Den gör sig väldigt snyggt under en pullover tröja, här dras tankarna till jakt och landet. Här finns många olika typer av rutor.

Vardagsskjorta/restaurang skjorta:

Här slår vi åter ett slag för murarskjortor som är väldigt bra till vardags, gärna sådana som är  fräscht grått och passar för alla åldrar. Till vardags är det skönt att slippa den tighta kragen och manschetterna. Det är väldigt snyggt att använda sig av olika koftor över skjortor.

Kuriosa: 3000 f.Kr. Skjortan har en lång, lång historia. Faktum är att man från denna tid hittat ett av världens äldst bevarade plagg, en linneskjorta från antika Egypten.

En skjorta bör allt vara struken

Numera behöver du inte stå i timmar och stryka din skjorta, köp hem en klädsteamer så är den biten avklarad. Du kan alternativt lämna in dina skjortor på kemtvätt. Det ser inte bra ut att komma med en skrynklig skjorta och det är dessutom inte bra för fibrerna i tyget att vara skrynkligt. Ånga gör att det blir rätt struktur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.