april 19, 2024
Bra tips på morsdag presenter som är den 27:e maj

Bra tips på morsdag presenter som är den 27:e maj

Den 27:e maj är det morsdag och det är en dag som mammor runt om i Sverige brukar uppskatta lite extra. Alla gånger har vi inte möjlighet att hälsa på våra mödrar men vill ändå kanske göra något gulligt och då har vi ett väldigt bra tips på en morsdagspresent från Godisboxen.se.

Det är nämligen så att hos Godisboxen kan du skapa din egna personliga lilla box som levereras i brevlådan med en egen vald bild och text. Det finns även olika förslag på bilder du kan använda dig av om du tycker att du vill ha en enklare lösning. Välj mellan en uppsjö av olika boxar, här finns det något faller i smaken. Innehållen kan variera från:godis, biobiljetter och mycket annat trevligt. Du kan såklart bestämma vilken dag du vill ha din box ska levererad och på så vis aldrig glömma viktiga datum för när du vill ge någon en present. Det är en väldigt uppskattad present!

Historia bakom morsdag:

Morsdag introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra hennes minne. Den 10 maj 1908[hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma. Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. 1919 kom dagen till Sverige och sedan dess har vi firat det för att hedra våra mammor. Visste ni att morsdag firas på olika datum i olika delar av världen?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.