juli 19, 2024
Hållbart att köpa begagnade mobiltelefoner

Hållbart att köpa begagnade mobiltelefoner

Samarbete med rephone.se

Har du gått i tankarna om att kanske nästa gång inte köpa en sprillans ny mobiltelefon för att du tycker att det är för mycket pengar eller att du faktiskt inte har behovet den är oanvänd?

Alla är vi olika när det gäller konsumtion av mobiltelefoner, vissa väljer att alltid köpa en ny så fort en ny mobilmodell kommer ut medan andra väljer köpa varannat år. Personligen är jag mer av köpa en mobiltelefon varannan år och nu börjar tekniken bli så pass avancerad att man gott väl kan köpa en mobiltelefon var tredje år. Det betyder att en mobiltelefon har en längre livstid, då dom klarar av alla senaste apparna och funktionerna.

Du kan tryggt köpa begagnade mobiltelefoner  från Rephone, då dom endast tar in mobiler från det nordiska teleoperatörerna, som i sin tur borgar för att mobilerna  ej är stulna, låsta och är därmed noga kontrollerade.  Alla mobilerna är fabriksåterställda och du får 12 månaders garanti.

Det finns några enkla knep som du själv kan göra för att öka hållbarheten på din mobiltelefon.

  • Stäng av mobilen lite då och då, en mobil är en mjukvara och ibland kan det vara bra att låta den vila lite.
  • Glöm inte att uppdatera mjukvaran då och då.
  • Lagra bilder i molnet, idag fungerar mobilen både som kamera och filmkamera, vilket tenderar ta stora delar av mobilens minne. Dessutom kräver appar, och innehåll i dessa appar, allt större minne. Och när minnet börjar bli fullt kan mobilen börja sega. Skulle du tappa din mobil kan du även enkelt få tillbaka ditt innehåll.
  • Skydda mobilen med skal och extra glas, det är dyrt att laga sprickor och du kan enkelt förhindra skador med ett extra glas för ca 200 kr på skärmen. Även mobilskal kan dämpa stötar och förhindra att du tappar mobilen lika lätt.
  • Laga skador, håll din mobil hel. Se till att laga eventuella skador som dyker upp med tidens tand.
  • Byt ut ett dåligt batteri, alla mobilbatterier har en begränsad livslängd och då tror många att hela mobilen börjar bli gammal och måste bytas ut.
  • När mobilen har gjort sitt så återvinn den som teknik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.