juli 19, 2024
Platsbyggda bokhyllor är trendigare än någonsin

Platsbyggda bokhyllor är trendigare än någonsin

Just nu vill vi mer än någonsin inreda med en platsbyggd bokhylla, gärna i en nyans som går i ton med våra väggar. Går även du i tankarna om att förändra i ditt vardagsrum och är lite sugen på en platsbyggd bokhylla så kommer några härliga inspobilder och tips.

bildkälla hannalicious.se

Hur drömig är inte denna bokhylla? Lyxigt och mycket förvaring

Platsbyggd bokhylla byggföretag

Anlita en snickare för att bygga din platsbyggda bokhylla, då kan du lägga fokus på att välja designen och kulören. Inför bygget behöver du fundera vad du har för behov. Ska den vara helt inbyggd eller fungera mer som en modul som i ovankant inte går upp till taklisten? Målas med samma färg som väggfärgen eller måla in den med snickerifärgen? Men även vilken storlek ska din hylla ha. Genom att anlita en byggfirma som är proffs på att bygga platsbyggda bokhyllor som kan dom visa dig tidigare arbeten dom gjort så att du känner dig i trygga händer och kan guida dig mellan alla de olika valen.

DIY egen platsbyggd bokhylla

Är du någorlunda händig eller känner en händig person så kan du spara en hel del pengar genom att ta dig en tripp till brädgården för inköp av masonitskivor. Verktygen du behöver kan du med lätthet köpa online hos Verktyghandlarn. Det viktigaste är att inte stressa i byggprojektet och jobba metodiskt för då kommer du ha din egen byggda platsbyggda inom kort. 

Du behöver:

  • Tumstock och vattenpass
  • En skiss på där du ritar upp måtten bredd, djup osv
  • Vill du göra det enklare för dig så kan du köpa färdiga skåp och hyllor från på Ikea och klä in
  • Du behöver skruvar, gångjärn, knoppar, handtag 
  • Lister och en vinkelsåg + trälim för fästa lister på luckorna
  • Spikar, skruvar, spikpistol 
  • Spackel, roller, grundfärg, färg
  • Delarna du behöver för montering köps färdigskuret på brädgården
  • Vill du ha lister nedtill på en sockel behöver du brädor och lister för det med

Dekorera din bokhylla

När du sedan har din vackra bokhylla så  är det bara för dig att fylla den med vackra ting. Det kan vara allt från vaser, tavlor, inspirerande böcker, glas och whiskeykaraff.  Det behöver inte heller matcha varandra, utan nu kan du äntligen få tillfälle att visa upp dina souvenirer från alla dina resor.

En annan inredningstrend som råder just nu är stora spegelväggar. Speglar ljusar upp rummet och förvirrar ögat så att rummets ytor känns större. Det är ett inredningsknep som används av i århundraden. Det kan vara något att göra när du ändå är i farten! Här finner du bästa inredningsbutikerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.