juli 19, 2024
Utforska Skandinavien med reseguider

Utforska Skandinavien med reseguider

I år så ser det ut som om de flesta i Sverige kommer att tillbringa sin semestern på hemmaplan, aka Hemsemester. Men man märker bland folk att suget på att resa är stort. I denna artikel så kommer vi därför ge tips inför kommande resa när restriktionerna äntligen har släppt och vi får börja resa igen.

Vi svenskar har mycket semester jämfört mot många andra länder i världen och vi uppskattar att resa och många gånger reser vi flera gånger per år.

Boka resan i god tid för att spara pengar

Genom att du bokar dina resor i god tid när det inte är högsäsong, så kommer du betala mindre. Köper du dessutom resan med ett resekort med bonusfunktion, så får du tillbaka pengar på ditt köp. 

Varför inte ta ett kort som är anpassat för dig som älskar att resa? Många kort har olika dessutom olika förmåner som reseförsäkring, fria utlandsuttag med med mera, här kan du jämföra kreditkort.

Om du känner dig tveksam till att skaffa ett kreditkort, så är det rekommenderat att du har minst 2 olika betalkort med dig när du reser utomlands. Det beror på mänskliga faktorn, du kan tappa kortet eller bli bestulen på det. Utan betalkort utomlands så blir du ganska så låst och idag har användandet av kontanter minskat avsevärt. Lås gärna in ett extra kort i kassaskåpet på hotellet som en säkerhet.

Gör en aktivitets kalender för få ut så mycket som möjligt av din resa

För att få ut så mycket som möjligt på din kommande resa, så bör du lägga några timmar på att planera resans aktiviteter. Planerandet är för många en stor del av själva resan. Det kommer vara väldigt skönt när du väl är på plats och kan koppla av med vetskap att du har bokat några bra restauranger och några roliga aktiviteter. Det mesta går idag att boka i förväg online och är ofta billigare än boka på plats. 

 

Reseguide för Scandinavia 

Är du sugen att resa inom Skandinavien?

På sajten visitingscandinavia.com finner du många bra resetips när du ska besöka Scandinavia, dvs: Sverige, Danmark, NorgeDet är en väldigt användbar guide för dessa länder. Det är väldigt populärt att resa till våra grannländer och turism är ganska utbrett. Personligen skulle jag gärna åka till Danmark och utforska Köpenhamn. Hur gott är det inte med en Pölse korv?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.