april 15, 2024
Upplev medeltiden i Vadstena i Östergötland

Upplev medeltiden i Vadstena i Östergötland

Samarbete med klosterhotel.se

Vadstena är stad i Östergötland som har mycket spännande historisk kultur att uppleva. Vadstena klosterhotel är verkligen en unik plats att besöka för få mycket kultur i kombination här kan du ​​bo som Heliga Birgitta i medeltidsstaden och äta middag i munkarnas gamla sovsalar. Det finns även ett spa:et som ligger ett stenkast från klostret & Vätterns strand. Kikar hemsidans bilder så kan du se att det verkligen ser trevligt ut. Det finns olika paket för olika priser och många spännande aktiviteter för dig som resenär.

Vadstena klosterhotell 

Svenska kloster bär mer sig mycket historia. Förr i tiden så var klostren var viktiga kultur härdar och humanitära fristäder i medeltidens Europa. I klostren bedrevs undervisning och forskning och här fanns ofta stora bibliotek. Klostren skötte också sjuk- och fattigvården m.m. i det medeltida samhället. I Vadstena kloster så exempelvis under de svenska krigen mot Ryssland och andra stormakter i Europa inrättade Gustav II Adolf ett Krigsmanshus i de gamla kloster byggnaderna. Så spännande miljö för den som vill bo modernt i en historisk byggnad. 

 

Historieturen

Varför inte boka in dig på en tvådagarstur till några av de mest historiska platserna i Östergötland? Turen Inträffar under sommaren men går att boka som grupp året runt om man är en grupp. Uppleva kloster, slott, kurort, runsten, medeltida stadskärna och vackra vyer i kombination med vandring som Vadstena kloster erbjuder på sin hemsida.

Vadstena medeltidsdagar

Tycker du om att uppleva medeltiden i Sverige lite extra, varför inte boka in så att du bo på Vadstena klosterhotell i samband med Vadstena medeltidsdagar som inträffar under sommaren? Ett mycket populärt aktivitet för alla. Ta dig tillbaka till medeltiden och titta på gycklarnas och medeltida musikernas uppträdande eller de tappra riddarnas uppvisning av sin stridskonst. 

Bo central och bra hos med hotell i vadstena som är värt besöka för uppleva ett hotell utöver det vanliga. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.