juli 19, 2024
Tillfällen när man bör anlita affärsjurister

Tillfällen när man bör anlita affärsjurister

Samarbete med wahlinlaw.se

Det finns många tillfällen då man kan anlita juridisk expertis. Det finns olika typer av jurister. Advokater och exempelvis försvarare vid brottsmål har i grund och botten en juristexamen. Det finns också olika slags jurister vid civilrätt. Till exempel, försäkringsjurister som är med och godkänner bidragsbeslut på myndigheter eller kring pengar på försäkringsbolag. Men när är det bra att anlita en affärsjurist? Det ska jag gå in på här.

Seriös advokatfirma i Göteborg

För det första så jobbar affärsjurister ofta med “affärer” eller rättare sagt näringslivsverksamhet. Så vill du att dina affärer ska gå bra, ska du välja en seriös affärsjurist. Det finns många alternativ där ute. Vissa är bra, andra är inte så bra. Min personliga rekommendation är advokatfirman Wåhlin som ligger i Göteborg. De har expertis inom flera branscher såsom inom handel, fordonsindustrin, kring infrastruktur och så vidare.

Wåhlin är inte bara en lös sammansättning jurister. De är en advokatbyrå. Vem som helst kan kalla sig jurist egentligen, men det är straffbart att kalla sig advokat utan att faktiskt vara det. För att bli advokat krävs en juristexamen vid ett universitet och ytterligare utbildning. Sedan måste man ansöka och bli med i Advokatsamfundet. Det är lång väg att nå dit. Att Wåhlin är en advokatfirma, och inte bara ett potentiellt oseriöst företag med så kallade “jurister”, gör att trovärdigheten är betydligt större. 

Vad gör en affärsjurist?

För den som är nyfiken och vill ta sig tiden att googla runt, så finns det mängder av misslyckade affärer. Det är fullt möjligt att vissa affärer skulle (kanske) kunna ha blivit desto mer lyckade med kompetentare jurist eller advokater.

Affärsjurister kan ha en mängd olika uppdrag. Det kan exempelvis röra sig om att tillgodose att en viss lagstiftning efterlevs. Affärsjurister kan jobba med stämningsansökningar och patent. Ytterligare exempel är affärsjuridisk rådgivning och sedan jobbar de ofta med skattefrågor. Det är inte bara advokatfirman Wåhlins som har advokater. De flesta Affärsjurister i branschen är nämligen också advokater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.