april 15, 2024
Bra sätt att finansiera dina köp i ditt företag

Bra sätt att finansiera dina köp i ditt företag

Det finns många sätt att finansiera dina köp. Här går jag igenom några populära metoder samt eventuella för och nackdelar. Det finns säkerligen klart fler. Överväg Grenke.se som erbjuder finansieringslösningar till företag i alla storlekar. Det är en rätt så populär, bra och etablerad aktör, som även  finansierar den offentlig sektorn.

Finansieringslösningar för företag

Det finns en rad olika metoder och tjänster, som erbjuder företagsfinansiering. Det gäller oavsett om du bestämt dig för Grenke eller väljer något bland den uppsjö som finns på marknaden. 

När man tänker företagsfinansiering så tänker man kanske främst på privatlån, som till exempel Lendo och andra liknande företag. Jag tror att det har med reklam att göra, då många långivare har en stor budget att göra bra reklam som man minns. En av de uppenbara fördelarna med privatlån, är att det är lån utan säkerhet. Det vill säga du kan belåna utan att behöva sätta exempelvis en fastighet eller bil i pant. Den uppenbara nackdelen har också med det att göra, att lånet blir (enligt somliga) orimligt dyrt. Kostnaden är högre om man lånar ut säkerhet. Tar du ett vanligt banklån hos en storbank, kanske du behöver ha en säkerhet men sköter du lånet till punk och pricka så kommer du rimligtvis undan betydligt billigare. Ett annat typ av lån är lån hos pantbanken. Men vad jag vet vänder sig de inte till företag. 

Objektfinansiering är populärt

Delbetalningar och kredit på kreditkort, är också en form av lån som fungerar för både privatpersoner och företag. Det finns faktiskt företagskort, något de allra flesta bör känna till i dagens samhälle. Även om vi är på väg mot ett kontant- och kortlöst samhälle. För att ta ett sista exempel, så är objektfinansiering ett mycket populärt exempel. Det är något som Grenke bland flera andra erbjuder. 

 

Objektfinansiering, är lite som det låter. Specialised finansiering av objekt, till exempel företagsleasing av bilar. Det kan vara ett utmärkt sätt att bekosta inventarier utan att lägga ut hela summan på en gång. Det kan vara fördelaktigt för företag med mindre kapital men samtidigt ett konstant behov av likviditet och kassaflöde exempelvis.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.