juli 19, 2024
Förläng nybilskänslan – Nya däck på bilen

Förläng nybilskänslan – Nya däck på bilen

Samarbete med dackskiftarna.se

Finns det något bättre än nybilsdoften i ny sprillans ny bil? Du är den första ägaren och känslan av nytt är underbart. I denna post så ska vi berätta några tips om hur du håller din bil tip-top och behåller värdet på din bil. 

Hur kommer det sig att äldre damers bilar ofta håller sig så fina jämfört mot många andras bilar? I teorin så borde det inte vara några konstigheter att hålla bilen fräsch, men ofta dalar ambitionsnivån på städningen med tiden och tyvärr är det så att börjar du slarvar du med städningen, så blir slitaget påtaglig och tillslut kan du inte få bilen riktigt ren. Så vill du hålla din bil fräsch hela tiden är regelbunden städning nyckeln till framgång…

Så får du nybilskänslan i din bil

Det går nästintill att återskapa nybilskänslan och höja bilens andrahandsvärde genom att ge skicka bilen på rekond. Det är verkligen värt pengarna att göra det regelbundet, det är lite som att besöka tandhygienisten, fast för bilen. Det blir aldrig så rent som när ett proffs gör det.

Ordet Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand, samt att bilens lack vaxas och poleras för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Genom att vaxa och polera bilens lack fås glansen fram samtidigt som förlänger lackens livslängd. 

Du kan rekonda din bil hemma själv emellanåt och det gör du genom att dammsuga allt som går att dammsuga. I många bilar kan man även lyfta upp sitsarna bak för att riktigt komma åt där under. Fortsätt med övriga ytor, de främre stolarna måste flyttas för att det ska gå att komma åt riktigt bra i alla skrymslen. Använd ett smalt munstycke för att nå in i smala områden mellan framsäte och handbroms. 

Ha rengöring till bilen lättillgängligt

Tips är att alltid förvara rengöringsmedel anpassat för interiörtvätt för bilar, och torka med mikrofiberduk i handsfacket. Passa även på att ha en odörelimineringssprays som efterlämnar en doft av en ny bil som du kan fräscha upp bilen med, ett tips är dock att om det sprayas på slätt läder bör sprayen torkas bort. Ett bra tips är att ha en låda i bagage med det nödvändigaste för att hålla bilen fräsch och ren.

 Tycker du om teknik så kan en minidammsugare för bil, få bort kex smulorna och småsten snabbt och slipp stör momenten direkt. Black & Decker PAD 1200 ska tydligen vara riktigt bra enligt vibilagare.se test på dammsugare och vill du ha fräsch luft kan du ha en luftrenare i bilen.

Höj värdet på bilen

Ska du sälja din bil och du vill höja värdet rekommenderas det att rekonda bilen innan. Din bil ska vara så körklar som möjligt att dina potentiella köpare redan ser sig själva blicka ut över vägarna bakom ratten. Glöm inte att skicka med reservdäck, som vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong. Varför vi påpekar detta är för att att många glömmer bort däcken är för att dom har sina extra däck på förvaring hos ett däckhotell. Lär dig mer om däck om hur du sköter dom, tvättar dom och förvarar dom. Gummi är nämligen en färskvara. Att få mer fräscha däck när man köper en begagnad bil är alltid ett extra plus. 


Slutligen glöm inte styligen..

Ett par schyssta fälgar lyfter bilen med, originalfälgarna som ofta medföljer vid köp är ofta inte så lyxiga och du kan höja lyxkänslan avsevärt med par blanka fälgar. Även dom kräver sin vård för att inte bli repiga och hålla så länge som möjligt. Det ska även tilläggas att alla bilar tappar inte i värdet utan många ökar även i värdet, sen är det nog få som ångrat att dom tagit hand om sin bil för mycket.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.