maj 24, 2024
Så fräschar du upp din båt inför sjösättning

Så fräschar du upp din båt inför sjösättning

Samarbete med passagen.se

En av de bästa fördelarna med att äga en båt är att friheten ute till havs. En båt blir som ens heliga tempel för många och många väljer att lägga många timmar på att hålla sin båt i toppskick. I denna bloggpost kommer vi berätta om några åtgärder du kan göra för att fräscha upp din båt inför sjösättningen. Har du en båt är du troligtvis lite mer populär i sommar bland vännerna. 

Rengör och vaxa båten

Om du vill att din båt ska behålla sin lyster och sitt värde så rengör du och vaxar båten. Hoppar man över underhållet en säsong så kan man vara säker på att det blir desto mer jobb kommande säsonger. Ett vaxlager är av yttersta vikt för att förhindra plasten att brytas ner, bli spröd och missfärgad av sol, salt och vatten.

Lägg in en ny fräsch matta

Mattan på din båt är sannolikt en av de första sakerna som slits ut. Om du är villig att göra lite arbete och lära dig grundläggande färdigheter är det möjligt att installera ny matta. Har du teakplattor så är det viktigt att ta hand om det träet.

Byt ut slitna tyger

Att utforska vattnet på en solig dag är svårt att slå, men ibland blir solen bara lite för mycket att hantera. Dina båtkapell kan har blivit slitna med åren och du kan om du är kunnig byta ut kapellväven. Även gamla dynor kan du lämna in på omklädnad om du inte vill köpa nya.

Uppgradera med ny teknik

Tycker du om partystämningen ute till havs? Ta då saker till en ny nivå med en uppgradering till ditt underhållningssystem. Även om din båt redan har en radio med en bashögtalare eller två, så kan du förbättra upplevelsen med premium högtalare med Bluetooth-kapacitet. 

 

Fler platser att sitta på

En båt är bara lika bekväm som den platser att erbjuda. Om du har extra utrymme kan du överväga att lägga till en eller två sittplatser och matupplevelse trevligare.

 

Måla om båtens däck

Att måla båtens däck kan få tillbaka mycket av sin ursprungliga skönhet. Dessutom kan en ny färgfärg förbättra säkerheten för ditt hantverk, eftersom gammal färg kan vara ganska hal. Så, om du vill återställa ditt fartygs utseende och säkerhet, läs vidare för att lära dig att måla ett båtdäck.

 

Innan sjösättning är det viktigt att gå igenom följande

Gå igenom båten och se att över utrustning innan den sjösätts. Kontrollera att brandsläckare, förbandsartiklar, livboj, nödsignaler och brand- och gasolvarnaren är i gott skick och fungerar som de ska. Men även att du har bra flytfästet. Ta gärna för vana att se över din båtförsäkring  En båtförsäkring ger dig som båtägare ett bättre skydd och ekonomisk ersättning om någonting händer. Det finns många olika på marknaden så gör för vana att jämföra priserna och det du får då och då.

Lämna båten ren efter varje åktur

Gör som en vana att ta med allt skräp från båten och torka bort ev smuts, det är trevligast att komma till en fräsch båt och du vill helst inte börja en solig härlig dag med att städa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.