juli 19, 2024

Digital Assets och Metaverse

Samarbete med Payup.se

Metaverse är en virtuell verklighetsplattform. Den kan användas för olika ändamål – från spel till utbildning. Det mest intressanta med det är att det också kan användas i förstärkt verklighet.

Metaverse-plattformen är inte begränsad till VR och AR. Den har också en blockchain, som låter människor skapa sina egna tokens och sälja dem på marknaden. På så sätt kan de tjäna pengar på sina skapelser utan att behöva gå igenom någon tredje parts plattformar eller tjänster. Det är ett decentraliserat nätverk av virtuella utrymmen, skapade av samhället, för samhället. Det tillåter användare att interagera med andra i en 3D-miljö där de kan utforska, umgås och skapa tillsammans.

Metaverse blockchain 

Metaverse-projektet är utformat för att skapa en ny typ av värde, eller tillgång, kallad Digital Assets. Dessa tillgångar är icke-fungibla tokens som finns inom Metaverse blockchain och kan överföras mellan användare.Metaverse är en blockchain-baserad virtuell verklighetsplattform. Det är en kombination av internet och world wide web. Det syftar till att skapa ett decentraliserat nätverk av virtuella utrymmen som skulle existera ovanpå den verkliga världen.

Detta skulle uppnås genom att använda digitala tillgångar och digital identitet samt tillhandahålla en öppen källkodsplattform för värd för sociala applikationer.

ermen myntades av Neal Stephenson i sin bok “Snow Crash”. I den här boken utforskar Stephenson ett framtida samhälle som har förvandlats av avancerade datornätverk till ett mestadels uppslukande cyberrymden som kallas “Metaversen”. Metaverse syftar till att bygga ett decentraliserat nätverk av virtuella utrymmen, vilket möjliggör skapandet av anpassningsbara avatarer och tillhandahåller säkra transaktioner mellan användare.

Användare kan skapa VR-utrymmen för eget bruk eller för andra. Metaverse-token (ETP) används för att köpa digital mark i dessa utrymmen. Detta digitala land kan användas för att utveckla nya världar, spel eller applikationer.

Det första användningsfallet för Metaverse är utvecklingen av Digital Assets (DA). DA:er är digitaliserade rättigheter för ägande eller användning av en tillgång som immateriell egendom, fysisk egendom eller till och med andra typer av värde som tid eller datalagringsutrymme. De lagras i blockkedjan som smarta kontrakt. Läs mer om vad Metaverse är