juni 15, 2024
VPN-användandet har ökat då fler arbetar hemifrån

VPN-användandet har ökat då fler arbetar hemifrån

VPN-användandet har ökat då fler arbetar hemifrån

Coronakrisen tvingar nu alla organisationer att snabbt ställa om ledarskapet till att bli helt digitalt. Förändringen måste ske nu, samtidigt som många människor är oroliga för framtiden.

Allt fler väljer att arbeta hemifrån, vissa har inget val då många arbetsgivare väljer att beordra sina anställda att utföra sitt arbete från hemmet. Det i sin tur har gett ökat krav på att ha säker internet anslutning och att utbildningar i att informera sina arbetstagare hur man bör tänka i internet säkerhet.

Efterfrågan på VPN har ökat markant och hur bör man tänka kring att arbeta hemifrån?

Säker internet uppkoppling

Att koppla upp sig mot intranät för sköta det dagliga arbetet från hemmet kan ge en sårbarhet till företaget då information kan stjälas. Här kommer VPN in, det är en tjänst som Virtuellt privat nätverk är en teknik som används för att skapa en säker internet uppkoppling.

Digitala möten

Resurser har även lagt på att lära ut sina anställda hur man kan ta möten via internet och aldrig har det varit så många online möten. Tack vare Covid-19 har vi fått tänka om och lösa saker som det kommer.

Provisoriska hemma kontor 

Många saknar vanan att arbeta från hemmet och många har ingen arbetsplats att sitta vid. Plötsligt har tankar till, vart får jag bäst arbetsro i hemmet? 

Roliga memes om hur vi ser ut när vi har möte från hemmet är bara för roliga och ger ett gott skratt dagar som dessa. Det är nu vi märker att mycket av det vi gör på kontoret kan skötas även från hemmet. 

Otaliga guider hur man jobbar hemifrån

Som följd har vi fått ta del av guider hur man arbetar hemifrån, hur man behåller fokus och vad man bör tänka på. Det är lätt hänt att man tar en liten för lång sovmorgon och inte byter om och glömmer att borsta tänderna.

Vad vi har läst och tagit till oss från dessa guider är att man bör försöka hålla leva som om man faktiskt gick till sitt arbete. Dvs ställa klockan och gå upp i tid och byta om till anständiga kläder, ta en lunch och sluta arbeta när du normalt skulle. 

Källa:

https://vpnetic.com/se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.