juni 15, 2024
Vilken sängtyp passar dig?

Vilken sängtyp passar dig?

Att hitta rätt sorts säng är inte alltid lätt, då det idag finns en massa olika sängtyper. Som om inte det vore nog, så finns det även en massa olika sängramar och till dem finns det otaliga madrasser att välja mellan. Du kan välja att köpa en sängram i ett visst material samt sedan köpa till passande madrasser. Sedan kan du även köpa en komplett säng med alla delarna.

En allt vanligare sängmodell som många väljer, det är den så kallade kontinentalsängen. Den består då av resårbottnar med ben, samt madrasser ovanpå och ofta även en matchande sänggavel. Du behöver då ingen sängram att placera madrasserna i, eftersom den står på ben.

Samma sak gäller med ramsängen, den har också en resårbotten som du kan sätta ben på. Fast här har du även valet att lägga den i en bra sängram om du föredrar det!

En annan sängtyp är ställbar säng. Det är då en säng du kan höja och sänka, både vid huvudända och vid fotända.

Välj rätt säng för dig

Oavsett om du föredrar att ha en resårmadrass i en sängram eller att skruva på ben samt ha en sänggavel till, så gäller det att välja rätt hårdhet eller mjukhet i själva madrassen. Tanken är ju att du ska kunna sova bekvämt och vakna utvilad. Är ni två som delar säng, så kan det ibland vara ett måste att ha olika madrasser, baserat på vad ni väger, er längd samt vad för sovstil ni har. Oftast kan det vara att rekommendera ett besök i en sängbutik. Det så att du kan prova olika sängar och känna av hur de känns. Ligg kvar minst 10 minuter samt lägg dig helst i den ställning du brukar sova. Det är då enklare att känna av om sängen och madrassen ger dig det stöd du måste ha då du sover.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.