maj 24, 2024
Vi skryter gärna för våra vänner med den senaste teknologi

Vi skryter gärna för våra vänner med den senaste teknologi

Vi skryter gärna för våra vänner med den senaste teknologi

Varje gång Iphone släpper en ny mobil modell så är det vissa som ständigt är först på bollen att äga en. Och ska sanningen fram så är det ganska så roligt när någon säger: Ohh är dom så bra som folk säger, kanske det till och med är första gången dom ser den IRL. Nu kanske det inte är alla som går igång på detta men vi på Delacay är ganska så early adopters skulle vi säga. 

Visste du förresten att en stor anledning till att människor installerar smart home teknologi är att visa upp för sina vänner? 

I Usa har myntat begreppet dom 3Ps: protection, productivity and pleasure. Nedan kommer lite kort info om vad det är.


Protection – Skydda 

Innebär att använda teknologi för att skydda hemmet och dom som bor där. Det kan innebära teknik som övervakningskamera, baby monitor, kunna styra hemmet från en app med värma, öppna låsa dörrar etc. 

Productivity -Produktivitet

Här handlar det om att öka och få mer gjort i vardagen tack vare hem teknologi. Målet är att reducerade den fysiska eller mentala ansträngningen i dagliga uppgifter. Automatiserade eller röstaktiverade lampor, värme, dörrar eller persienner. Men även appar som styr kylskåp och tvättmaskiner på distans och robotdammsugare. Det kan bli svårt att klara sig i vardagen om man börjat vänja sig med alla dessa bekvämligheter!

Användandet av röstassistenter, som Amazons Alexa och Google Home, gör att vi kan använda våra händer och utföra andra uppgifter och vilket gör att vi känner oss mer produktiva.

Pleasure – Nöje

Många upplever att det är extra roligt att bo i ett smart hem och testa alla roliga tekniker och se vad man kan spara in tid på. Jag kan bara tala för mig själv men toaletter som spolar sig av sig själv är guld värt eller vattenkranar som utlöses av sensorer.

Genom att få våra hem mer avkopplande behagliga likt att vara på semester så trivs vi ännu bättre med vår vardag. Det är spännande hur vi kan förenkla vår vardag med hjälp teknik. Vill du ha koll på det senaste inom teknik och kanske blev inspirerad av denna artikel så kan vi rekommendera dig att spana in Alph som är en grym teknikblogg

Är du den som gärna testar nya teknikprylar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.