april 15, 2024
Varför bergvärme är så populärt för uppvärmning av boendet Modulhus

Varför bergvärme är så populärt för uppvärmning av boendet

Samarbete med jbbrunnsborrning.se

Du vet säkert vad Bergvärme är för något redan. Om du inte vet det, så är det solenergi från grundvattnet. Bergvärmepumpen utvinner den med hjälp av en kompressorn. Fastighetens värme- och varmvattensystem pumpar vätska genom kompressorn, ner i berggrunden för att värma upp ditt hem.

Varför är bergvärme så bra?

Du har säkert det förr. Det är “bra att skaffa bergvärme” eller liknande fraser, är något fastighetsägare matats med genom åren. 

Flera fördelar är:

  • Det är oftast det billigaste alternativet till att underhålla din fastighet
  • Du sänker också energiförbrukningen till uppemot 75 %
  • Det finns tillbehör att köpa så att du också kan kyla under heta sommardagar
  • Med ROT-avdrag kan du få ner hela 30 % av arbetskostnaden
  • Betydligt mer miljövänligt alternativ till t.ex. olja
  • Lång livslängd på en kompressor och väldigt lång livslängd på ett borrhål
  • Stabil värmeförbrukning året om
  • Vanligtvis sköter bergvärme sig själv till skillnad från hur värmekällor till exempel var “förr” (och ibland fortfarande) med öppna spisar och liknande
  • Det är enkelt att komplettera med andra värmekällor som till exempel solceller

 

Man kan helt enkelt konstatera att det finns en rad fördelar. Det går säkert att hitta ännu fler fördelar om man söker. Dessa är räcker ofta gott och väl för många att investera. Det finns egentligen bara en nackdel och det är att det är relativt dyrt att installera. Kompressor och arbetskostnaderna är inte billiga. Ibland finns det brun sedan tidigare, då kan det bli billigare. 

Anlita en seriös firma

Blir jobbet inte ordentligt gjort, eller köper man inte pålitliga produkter riskerar man att det blir ännu dyrare. JB Brunnsborrning AB är ett seriöst och certifierat företag. De är aktiva inom branschen för brunnsborrning och bergvärme. De erbjuder bergvärme, vattenbrunnar och andra saker. Det är något som har fått en klart ökad efterfrågan sedan torkan 2018.

 

Det finns givetvis många alternativ där ute. I slutendan är det du som bestämmer, men ovanstående tips är ett tillgängligt alternativ Det allra viktigaste är att man vet vad man ger sig in på, att man gör efterforskningar och att man inte blir lurad. Då kommer man långt, och kan spara mycket pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.