juni 14, 2024

Välj rätt fototapeter när du renoverar

Har du funderat på att köpa fototapet? Då är den här artikeln något för dig. Fototapeter är kul för alla som renoverar eller för den delen bara vill ha en ny stil! Det spelar ingen roll om du har lyxig modern stil eller shabby chick. En lantlig småstadsvilla eller en etagevåning i en storstad. Fototapeter funkar nästan alltid! 

Varför ska man välja en fototapet

Man kan säga att inredningen gör ditt hem komplett. Även om inredning är viktigt, kommer ingenting att se bra ut om inte väggar och golv är färdiga. Detta gör enorm skillnad för det estetiska intrycket i ditt hem. Om du vill få ett snyggt hem är det bra att tänka på färglära, stil och design om du vill till exempel matcha dina möbler. Att välja fel tapeter kan vara ett dyrt misstag, men också ganska vanligt. Att måla väggarna på ett hantverksmässigt sätt kan höga kostnader eftersom att du kan behöva professionell hjälp och mycket material inklusive flera lager dyr färg. 

Tapeter behöver inte vara så mycket krångligare och det finns en rad fördelar med bra fototapeter. För det första kan klarar vissa tapeter fukt bättre än andra tapeter – och det bidra mot ett visst skydd mot mögel. Fototapeter kanske man inte har i badrummet men det kan absolut lämpa sig bra för rum som matsalar och sovrum som med minimal andel fukt. Dessutom är bra fototapeter väldigt hållbara. De kan se snygga ut på väggen i mer än 15 år. Väggfärger kan också kräva mer förarbete än fototapeter eller annan tapeter eftersom du måste vara mer noga med att täcker upp bristerna på dina väggar.

Fototapeter är ett bra alternativ till måla om, och är ofta betydligt mer personligt. Med en fototapeter kan du få originell eller udda stil, eller en elegant och professionell stil. 

Du kan dekorera nästan vilket rum som helst med tapeter och fototapeter är inget undantag! Fototapeter är också bra som fondväggar. Vi tror att det finns många varianter som skulle kunna passa just dig. Vad sägs om en fototapet från Photowall.se? Det finns mängder att välja mellan – Abstrakta och fotorealistiska motiv. Välj en hållbar kvalitetstapet. Det är det antagligen värt i slutändan. 

Vilken ska man välja? 

Det finns såklart olika material när det kommer till fototapeter. Non-woven är ett sådant material. Det är  kvalitetsmaterial som är tillverkat av förstärkande fiber. Det är enkelt att fästa, faktiskt ännu enklare än en normal papperstapet. Den är också väldigt enkel att ta bort. Bra non-woven tapeter har hållbara tryck och miljövänligt bläck.

En andra variant är självhäftande tapet. Den också enkel att riva bort. Men du kan också flytta den till en annan vägg. De går att montera på träväggar men också glas- och gipsväggar. Detta är en särskilt bra typ av fototapeter om man vill undvika luftbubblor. Även här, kan den gå att få tag på mer miljövänliga alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.