april 19, 2024
Vad för tavlor bör jag hänga upp i mitt hem?

Vad för tavlor bör jag hänga upp i mitt hem?

Samarbete med Bimago

När man ska välja tavlor för hemmet kan det kännas en aningen förvirrande eftersom det finns otroligt många stilar, motiv och färgteman att välja mellan. Vad som är rätt konst för dig kommer att bero på vad du själv tycker om, men denna guiden kan hjälpa dig att sätta igång genom lite goda råd om du känner dig osäker. Här går vi igenom hur du kan använda olika typer av konst för att försköna de olika rummen av ditt hem.

I vardagsrummet

Du kan inte gå fel med klassisk konst. Denna stil är tidlös och elegant. En stor målning av ett klassiskt konstverk är det perfekta sättet att dekorera ditt vardagsrum samt skapa en fokuspunkt. Detta behöver dock inte vara den enda tavlan du har i vardagsrummet, utan du kan också lägga till fler konstverk som komplementerar eller hänga upp några vackra fotografier för besökare att iaktta och fråga om.

Källa bild: https://www.bimago.se/tavlor/abstrakt/sleeping-city-1-part-wide-137894.html

I sovrummen

När det gäller sovrummen handlar det helt och hållet om att matcha vem som bor i rummet. Om du har små barn finns det mängder av barntavlor på Bimago som passar perfekt. Har du en tonårsson som älskar bilar kanske affischer med fordon är det perfekta valet. Vad älskar du själv? Det kanske är det perfekta motivet för tavlan i ditt sovrum. Leta reda på saker som känns riktigt personligt, eftersom ditt sovrum bör representera dig på en personlig nivå.

Bildkälla https://www.bimago.se/tavlor/stilleben/vineyard-of-memories-90431.html

I köket

Köket ska vara en mysig plats utan för mycket distraktioner. En samling av vykort eller andra vackra foton är ett fantastiskt sätt att dekorera köket. För att det inte ska dra för mycket uppmärksamhet till sig bör du välja tavlor med färger som matchar resten av köket och hålla dig till enkla ramar.

I badrummet 

Ett abstrakt och modernt konstverk har ofta rena linjer, raka vinklar och en elegant men enkel känsla. Modern, abstrakt konst är ofta ett bra val för tavlor i ditt badrum. I badrummet vill man inte ha någonting för distraherande eller djärvt, vilket gör starka färger men i former som inte symboliserar något särskilt till ett bra val. Du lägger till lite färg och liv i rummet samtidigt som det fortsätter att kännas neutralt.

I hallen

I hallen är det ofta en bra idé att hänga upp bilder på familj och de som bor i hemmet. Du kan skapa ett enkelt litet galleri av familjebilder, eller så kan du rama in några större bilder och placera dem där de passar i hallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.