juni 15, 2024
Utomhusliv gör oss gott för alla åldrar

Utomhusliv gör oss gott för alla åldrar

Samarbete med Team Tejbrant AB

Är du en person som tycker om att vara utomhus? Om ja, då får du troligtvis mycket D-vitamin som räcker för vinterhalvåret för det är nämligen sommarens D-vitamin som ska räcka under vinterhalvåret när vi får mindre sol.

Flertal undersökningar visar att vi mår bra av friluftsliv, naturkontakt då det främjar både den fysiska och psykiska hälsan. Att vara ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Det främjar också fysisk aktivitet och kan underlätta för sociala kontakter. Genom att få tillräckligt med ljus under dagen hjälper vi kroppen att bli piggare på dagen och sova bättre på natten och det räcker med så lite som 30 minuter.

Spännande dagsutflykter 

Det finns massor av spännande aktiviteter man kan göra utomhus och något aktiverar är att åka på utflykt i sin egna stad. Du behöver inte ens ha tillgång till bil utan du kan ta dig nästan vart du vill med lokaltrafiken och vill du ut på landet kan du åka landsbygdstrafik eller färjor. Visste du att ute i Stockholms skärgård finns det flera fort? Hur spännande dagsutflykt är inte det?

Beroende på vart du reser  så kan det vara bra att packa ner matsäck. Någon som gör livet mer bekvämt för oss utan att vi kanske inte tänkt på det är alla bänkar, parkbänkar som strategiskt placerade och Team Tejbrant AB är ett företag som en av Europas ledande tillverkare av utemöbler till offentliga miljöer. Just när vi reser med lokaltrafiken är det ofta väntetider och tänk om det inte funnits några bänkar att sitta på hur jobbigt det hade varit.  Så här under vintertid är det bra att ta med sig sittunderlag om du tänker sitt länge för att hålla värmen när du är på utflykt.

Möt upp vänner utomhus och umgås på en parkbänk

Det är även väldigt trevligt att ta med sig varm dryck! I dessa tider umgås vi mer än någonsin utomhus och jag ser ofta människor umgås på en parkbänk. Varför inte mötas på ett ställe med vacker utsikt? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.