april 15, 2024
Underskatta inte att varva ner under semestern

Underskatta inte att varva ner under semestern

Studier visar att tiden borta från arbetet är avgörande för anställdas välbefinnande och säkerställer en hälsosammare balans mellan arbete och privatliv. Individer som tar ledigt från jobbet för en semester eller bara allmänt lite ledigt känner sig ofta gladare, friskare och är mer benägna att vara produktiva, motiverade och engagerade på jobbet när de kommer tillbaka.

De anställdas välbefinnande och glädje är av yttersta vikt för att kunna prestera och producera resultat. Det är nämligen så alla behöver en paus från jobbet då och då för att varva ner, återhämta sig, slappna av och lindra stress. Vårt arbete är viktigt och en stor del av våra liv, men det är bara en del. Det finns mycket mer i livet än jobbet och det är viktigt att kunna prioritera personlig tid och livet utanför jobbet. Med det sagt kan vi inte prestera på vår högsta nivå om vi inte är de bästa versionerna av oss själva och detta kräver ett välbalanserat liv, inklusive tillräckligt med tid för återhämtning både vardag till att få längre semester.

Lyssna på dina egna behov och fokusera på dem under din ledighet

Var uppmärksam på de saker som ger dig energi, ökar ditt personliga välbefinnande och får dig att känna dig lycklig. Lägg inte press på dig själv att bocka av saker på din lista under din ledighet, ta dig verkligen tid att koppla av

 

Så hur kan du verkligen varva ner och koppla av under din semester? 

Varför inte investera i en hängmatta från ​​https://www.hangmattaonline.se/ som du kan ligga och läsa en bok eller så under sommaren.  När du väl ligger i hängmattan kan du även vara produktiv skriva en to do list för att sen bocka av saker från din att göra-lista, gör det, men se till att du inte låter det överväldiga dig.

Semester är en bra tid för självreflektion

När du låter ditt sinne varva ner kan du öka kreativiteten och nyfikenheten och när du återvänder till kontoret kan du se ditt arbete i ett annat ljus. Och samtidigt som vi betonar vikten av semester, tycker vi också att det är mycket nödvändigt att ta hand om dig själv och varva ner under arbetsveckan (eftersom semester bara är korta tidsperioder och vi inte kan förvänta oss att bara återställa under ledighet ). För att göra detta uppmuntrar vi till att göra saker de tycker om, inte bara före och efter, utan även under arbetsdagen. Att göra små saker som du tycker om varje dag, oavsett om det är att gå på en promenad eller läsa en bok, hjälper dig att känna dig återställd dagligen.

 

Försök ta paus från mobilen

Ta en dag eller två för att helt koppla bort tekniken, för din hjärna behöver en paus när du väl är ledig.  Det kontinuerliga ringandet från våra telefoner och sociala medier kan störa vår koncentrationsförmåga och trötta ut vår hjärna  så stäng av den och låt ditt sinne vila.

Att ta ledigt är viktigt för dig själv och ditt arbete. En vilsam semester ökar de anställdas övergripande välbefinnande, lycka och produktivitet och det är därför vi på Delacay inte bara stödjer ledighet, utan vi menar allvar med det eftersom vi menar lycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.