juli 19, 2024
Tunnare hår och håravfall är vanligt – Men det finns hjälp som fungerar

Tunnare hår och håravfall är vanligt – Men det finns hjälp som fungerar

Att få tunnare hår och ha en period av håravfall är vanligt och dom flesta har oftast tappar lite mer hår än vanligt vid något tillfälle och oftast handlar det om ett tillfälligt tillstånd. Men hos vissa människor beror deras håravfall av att dom har ärftligt håravfall. Ju tidigare du upptäcker att hårbotten börjar tunnas ju bättre resultat har du när du väl sätter in hjälp som behövs för att få behålla håret. 

I första stadiet gäller det att undersöka om ens hårförtunning beror på något sjukdomstillstånd som rubbad sköldkörtelproduktion, blodbrist eller hormonella avvikelser. Då kan man sätta in medicinskt läkemedel.

Ärftligt håravfall är genetiskt och det kan drabba både män och kvinnor. Vid ett sådant tillstånd innebär det att hårsäckarna blir färre eller krymper och därmed producerar miniatyr hårstrån av sig själv som är tunnare, kortare och skörare. Det är normalt att tappa mellan 50-100 hårstrån om dagen men tappar man fler hårstrån än så under en längre period ses det som håravfall.

Det ärftliga håravfallet, alopecia androgenica

Kan hos vissa män börja redan i tjugoårsåldern och vanligtvis kryper hårfästet bakåt och uppåt med början vid båda tinningarna men även kvinnor kan ha ärftligt håravfall.

Några tecken på att ditt hår börjar bli tunnare

  • Du ser fler hårstrån på borsten än vanligt, det kan nästan bli så att hela kudden på borsten blir full på några dagars användning.
  • Du börjar se betydligt mycket mer hår i duschavloppet.
  • Du märker att din hästsvans börjar bli allt mer tunnare.
  • Glest nästan blottad hur i hårbotten, när du kammar håret bakåt kan du se att kala områden.
  • Hår överallt, till och med på din kudde ser du hår.
  • Ditt hårfäste börjar dra sig tillbaka

För behålla sitt hår länge gäller det att hålla en god hälsa, äta varierande mat, inte påfresta håret i onödan. Dock är den enda permanenta lösningen för att få håret tillbaka en Fue hårtransplantation

 

2 thoughts on “Tunnare hår och håravfall är vanligt – Men det finns hjälp som fungerar

  1. Do you need to get ticketd for River Hongbao or just turn up? Also what events take place actually in Chinatown over the festive period?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.