maj 24, 2024
Studenttips: Det är värt att jämföra priser

Studenttips: Det är värt att jämföra priser

Samarbete med hemförsäkringstudent.nu

Studenttips: Det är värt att jämföra priser

Att vara student innebär att leva på en strikt budget om man inte är så att man har ett extra jobb. Nuförtiden finns det förmånliga studentbostäder att bo i som inte kostar så mycket, men väljer man att ha ett eget boende kommer kringkostnader som man kanske inte tänker på.

Vi på Delacay har varit studenter och vi vet hur svårt det kan vara att ekonomin att gå runt. En post man inte kan undvika är dom fasta kostnaderna som hemförsäkring, ell, mobil och internet. Så här gäller det att jämföra priser!

Just priserna på hemförsäkring kan verkligen skilja sig åt och på Hemförsäkringstudent.nu kan du som student jämföra priser på hemförsäkringar.  Det lönar det sig att jämföra flera försäkringsbolag.

Behöver jag verkligen en hemförsäkring?

Svar ja. Även om det kan vara lockande att slippa kostnaden är det här en försäkring du inte vill vara utan.

 

Man kan tro att det rör sig mest om vad som gäller i hemmet men en otroligt viktig del i hemförsäkringen är att vissa täcker för skadestånd för våldtäkt som går på hemförsäkringen, samt att du kan använda ansvarsskyddet till eventuella rättegångskostnader och skadestånd vi juridisk tvist.

 

En hemförsäkring är ett slags grundläggande försäkringspaket som kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadas i en brand- eller vattenskada. Dessutom innehåller alla hemförsäkringar ett reseskydd, ett rättsskydd, ett överfallsskydd och ett ansvarsskydd (skadeståndsskydd).

 

Sen så är det även så att de flesta student hemförsäkringar ger även dig dig ersättning om du får problem eller blir sjuk när du är ute och reser. Det skiljer sig mycket mot olycksfallsförsäkring många väljer ha. Det är värt att läsa på om försäkringar så att man är skyddad om olika väl skulle uppkomma.

 

Skillnaden mellan premie och självrisk

Priset du får på din  hemförsäkringen handlar om att göra en avvägning av både premie och självrisk. Premien är själva prislappen på försäkringen som går att hålla nere genom att välja högre självrisknivåer – den peng du får betala själv när du får ersättning. Många vill ha lång självrisk, men vad som är viktigt för dig kan bara du avgöra.

Däremot gå inte på och köp en ytterligare försäkring för självrisken så kallad Självriskreducering , vilket är det totalt onödig utgift. Ofta ligger dom på runt 100 kr i månaden och många telefonförsäljare ringer om den, men då självrisken oftast är runt 1200-1500 kr för ett tappad mobil så blir det kaka på kaka med utgifter.

Du kan välja självrisk. För att kunna få ersättning måste kostnaden vara högre än självrisken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.