april 19, 2024

Så funkar Yoast SEO

yoast seo

Vill du driva trafik till din blogg och få mer klick från Google kan du med hjälp av Yoast SEO. När du Googlar något ser du först 4 betalda inlägg, därefter 10 sökresultat som är organiska.

De flesta människor  är lata och väljer något av sökresultaten på första sidan. Hur ofta brukar du själv bläddra till sida 3 ?

För få att mycket trafik gäller det att sticka ut, där kommer Yoast SEO in. Det är ett verktyg som hjälper dig att sökmotoroptimera dina inlägg. Detta är ett enkelt knep för att skapa en ström av ny trafik.

YOAST SEO hjälper dig lyfta fram det viktiga ur ditt blogginlägg

  • När vi bloggar så syns våra inlägg om vi har tur i Google sökresultat.
  • Med YOAST SEO  kan du med enkla knep förbättra dina chanser.
  • Det är en del parametrar att tänka på & hålla reda på när du sökmotoroptimerar.
  • Yoast underlättar sökmotoroptimeringen av varje blogginlägg du skriver.

När du skapar ett nytt inlägg analyserar Yoast direkt innehållet och bedömer hur sökmotorerna kommer att uppfatta det. I “content-analysis”-delen förses du även med konkreta tips på hur du kan förbättra inlägget ur ett SEO-perspektiv.

Med YOAST SEO visar du Google vad ditt innehåll handlar om

  1. Titeln: Här skriver du något lockande om vad inlägget handlar om med ditt nyckelord.
  2. Meta beskrivning: Här skriver du spännande summering om vad inlägget handlar om för locka läsare till just dig.
  3. Nyckelord: är det ordet du valt som inlägget handlar om.

YOAST SEO

Innehåll:

Dina blogginlägg bör vara av längre karaktär, 350-400 ord och det är väldigt bra att ha underrubriker som H2, H2, men även punklistor.

Inlägget bör vara minst 350 ord långt, annars bedömer sökmotorerna att ditt inlägg inte innehåller tillräckligt mycket värde för läsaren. Yoast Seo ger dig en bedömning om hur bra ditt inlägg är. Du kan  förbättra bedömningen av innehållet genom att det innehåller bilder, länkar och mellanrubriker.
En bonus är om dessa innehåller nyckelordet/frasen. Det även viktigt att man inte överdriver densiteten med nyckelordet. För då kan Google se det som “keyword stuffing” och välja att inte visa ditt innehåll.

Meta beskrivning:

Metabeskrivning är textutdraget som visas i sökmotorn “Googles sökresultat”  under rubriken när ditt blogginlägg dyker upp som sökresultat. Även den bör innehålla fokus-nyckelordet och på ett bra sätt beskriva inläggets innehåll.

Yoast SEO kommer automatiskt att visa de 160 första tecknen i ditt inlägg,  men vi rekommendera dig att du skriver en egen metabeskrivning. Då får du verkligen möjlighet att ”locka in” läsaren med en tilltalande beskrivning.

Målet med allt – grönt ljus

Yoast

Har du gjort alla steg rätt så är målet att Content-ikonen ska lysa grönt. Det innebär att ditt blogginlägg är anpassat efter sökmotorernas krav och förväntningar.

Med alla inställningar kan det se ut som på bilden nedan. Yoast bedömmer inlägget och de gröna prickarna representerar det som är “godkänt” medan prickarna som är orange representerar det som tål att förbättras.

DELACAY BLOGGPORTAL HAR INBYGGT YOAST SEO

DELACAY.COM