april 15, 2024

Så blir du en influencer

Så blir du en influencer och arbeta heltid med dina kanaler 

En dröm som många bloggare är att kunna titulera sig som en influencer, men hur bli man en influencer? och vad är det? Som en lyckat influencer kan du tjäna så pass mycket pengar och arbeta heltid med det. 

En duktig influencer har stort förtroende hos och många läsare som inspirerar och motiverar på olika sätt!

 

Influencer

Influencer – från engelska “påverkare” – är en sort inspiratör/motivatör/opinionskapare som genom sitt agerande påverkar vad andra människor gör – ofta är målet att få folk att handla vissa varor eller tjänster. 

Influencer är  “ambassadör” på nätet, bloggare eller sociala medieprofiler. Många av dessa når ut till en stor räckvidd människor. En räckvidd som många gånger är mer effektivt än  effektivt än via traditionell reklam som tidning, tv osv. Många företag väljer lägga stor kaka av deras mediabudget på Influncer marketing.

Arbeta heltid som en influencer

Idag är det möjligt att arbeta heltid som influencer och har du beslutsamhet och driv kan det vara du som gör det. För att lyckas gäller det att du sticker ut från massan. Du får räkna det är ett yrke som kräver mycket arbete. Du bör ha  beräkningen att du kan behöva resa i arbetet, gå på event, behöva fota din mat innan du äter och kanske anställa en assistent och fotograf för att fånga din vardag på bästa vis. 

Verktygen du behöver som influencer

  • En systemkamera
  • En fotovägg
  • Kraftfull dator med Phot0shop
  • Bildredigeringskunskaper
  • Kunskap i att klippa och redigera Youtube-film
  • Ett bra lätt namn att komma ihåg 
  • Dina kanaler, blogg, Instagram, Youtube mm

Tjäna pengar som en influencer

Ditt värde beräknas på din räckvidd och vilken målgrupp du har, företag väljer idag många gånger att hellre annonsera hos en influenser än i pappersformat.

Vad tjänar man som en influencer?

Priserna brukar baseras på antal 1000-visningar, dvs utifrån den trafik du kan erbjuda annonsören. Det är därför det är viktigt att flera kanaler som väver samman. Idag har Instagram blivit som en kanal för nära kontakt med följare och har du 10 000 följare då kan du erbjuda Swipe up funktion till bloggen. Det är en bråkdel som kan livnära det och det kan ta flera år att bygga upp ett varumärke. 

En blogg är en viktig kanal för en influencer

Det pratas ofta om bloggar börjar dö ut, men det kunde inte vara mer fel. Det bästa en influencer kan ha är Swipe up-funktion till en blogg för att maximera sina inkomster. Via en bloggen kan dina följare gå tillbaka till dina bilder och tips på saker du gjort reklam för och klicka hem dom. För om sanningen ska fram hur ofta ser du en sak på Instagram och går och köper den direkt? Genom aktivt arbeta med adlinks i din blogg kan du tjäna pengar medan du sover genom att dina följare klickar och köper på dina länkar. 

Fler kanaler  = bredare räckvidd!

Att få betalt/lön

Dom flesta driver eget företag eller tar betalt med tjänster som “fakturera utan företag” eller med löneutbetalningar. Mindre aktörer tar ibland betalt genom att få saker gratis skickade, professionella värdesätter sin tid och tar gratis produkt och betalt för sin tid. 

Influencers som lever på att vara Influcencer

  • Kenza
  • Ida Warg
  • Isabella Löwengrip

Stora influencers är oftast listade hos Influence marketing företag

Det är en agentur där Influencers kanaler och räckvidd listas. Där letar företag efter nya samarbetspartners. Här kan företag kan hjälpa till och företräda dig gentemot att dom tar en del av kakan.

Maila oss på info@delacay.com så kan du få möjligheten kostnadsfri konsultation om dina kanaler. Vi söker Influencer att ge uppdrag till!