juni 14, 2024

Affiliate marknadsföring så här kommer du igång

affiliate marknadsföring

Funderar du på att börja med Affiliate marknadsföring i din blogg?  Vad roligt, läs vår guide så kommer du börja tjäna pengar när du sover!

Affiliate marknadsföring är kort och gott du genererar klick och försäljningar och får betalt! Dessa klick kan ske dygnet runt, tiden du lägger ner kan generera pengar för resten av ditt liv.

Företag tycker Affilate marknadsföring är ett bra sätt att nå ut med sina produkter tjänster

Det är där du kan tjäna en hacka, företag är villiga att avvara en del av sin vinst till dig gentemot att du marknadsför dom. På så sätt kan dom få en försäljning via dina kanaler dom annars aldrig hade fått. Genererar du inga resultat så förlorar dom inget på det. Skriver du om shopping, varför inte få betalt när dina läsare klickar på dina modetips?

Här är några populära nätverk du kan gå med i för att komma igång med affiliate marknadsföring ‘

adliks

 

Så här får man betalt med Affiliates

Du som affiliate får betalt beroende på vilken betalningsmetod du väljer. Nedan är dom du kan välja på, som bloggare bör du välja den genererar mest pengar. Du bör ha åtanke att vissa varor har kortvarig livslängd och försvinner ur sortimentet och vissa som en produktkategori ligger kvar för alltid oftast.

  • Få ca 5-15% av kommande försäljning
  • Få betalt per visning/klick
  • Följ dina klick/visningar/försäljningar inne på nätverkets panel
  • Du kan ha stående utbetalningar eller bestämma det själv
  •  Cookietid på dina klicka,  ca 14-45 dagar. Så köper din läsare inom den tidsramen får du provison
  • Dina gamla inlägg kan generera pengar i flera år!

När du arbetar med affiliate länkar glöm inte märka med det är “adlinks”  sp att dina läsare vet att du får betalt och att du gör reklam! Det är viktigt att koll på villkoren och marknadsföringslagen!