juli 19, 2024
Skapa det perfekta TV- och streamingpaketet för just dig och din familj

Skapa det perfekta TV- och streamingpaketet för just dig och din familj

Hur länge har du haft samma TV-kanaler på TV:n?

De allra flestas svar är förmodligen “i flera år”, då TV-abonnemang är en sak som många tecknar och sen nöjer sig med och sen inte tänker mer på. Men har du koll på hur utbudet har förändrats på sistone och alla de nya tv-kanalerna som finns? Har du ens funderat på om du hade kunnat optimera sortimentet bättre för din smak?

Faktum är att väldigt många i Sverige betalar alldeles för mycket för sina TV-paket och ofta för massor med underhållning och kanaler de aldrig tittar på. För att hjälpa alla våra läsare att hitta rätt har vi – tillsammans med experterna på tvabonnemang.nu – tagit fram tre frågor där dina svar kommer hjälpa dig avgöra vilket TV-paket som passar dig bäst.

Vilken sorts underhållning föredrar du?

Det första du ska fundera över är vilken sorts underhållning du helst vill ha tillgång till. Idag kan man ofta skräddarsy sina tv-paket och göra tillval av extra kanaler, så fundera ett tag på vad du vill behålla men också vad du hade velat lägga till.

 

Vissa föredrar stort utbud med filmer och serier medan andra är intresserade av internationella nyheter. Ett av de vanligaste önskemålen är att det ska finns så mycket sport som möjligt.

 

I slutändan är det just din smak som kommer har störst inverkan på vilket TV-paket som passar bäst.

Finns det någon streamingtjänst du vill inkludera?

TV-branschen har förändrats enormt mycket under de senaste åren och idag konsumeras den mesta tv-underhållningen i Sverige via Play- och streamingtjänster. Därför har de stora TV-leverantörerna valt att inkludera diverse streamingtjänster i sina paket; allt från Viaplay och C More till Disney+ och HBO Nordic.

 

En stor fördel med att klumpa ihop TV-kanaler och streamingtjänster på samma månadsfaktura är att man ofta sparar pengar jämfört med om man betalar för alla tjänsterna separat.

Hur många enheter och konton behövs?

Slutligen behöver du ta en närmare titt på hur du konsumerar digital underhållning samt hur många som kommer använda ditt abonnemang. Har du en stor familj där alla i familjen vill ha möjlighet att titta på TV och streaming fritt, kan du behöva köpa till extra konton och “TV i flera rum” -tjänster.

 

Samtidigt erbjuder de allra flesta TV-leverantörer och streamingtjänster att man delar sina konton till viss del, framför allt på olika enheter så att du kan titta via TV:n, datorn och mobilen, även när du är ute och reser.

 

Genom att svara på ovanstående frågor och därefter använda dig av en jämföresetjänster för tvabonnemang, förslagsvis den webbplats vi länkade till i början av inlägget, kommer du snabbt hitta det perfekta TV-paketet för dig och din familj.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.