maj 24, 2024
Simkläder som håller god kvalitet för barn

Simkläder som håller god kvalitet för barn

Samarbete med watery.se

Vare sig ditt barn önskar att träna simning eller bara bada och leka så är det alltid bra att investera i kvalitativa badkläder som sitter bra på ditt barn. Det finns en hel del rekommendationer när det kommer till badkläder för barn. Jag har fördjupat mig lite i badkläder och hittat en hel del tips och tricks. Vad ska man egentligen satsa på för badkläder till sitt barn? 

Satsa på en baddräkt till ditt barn 


Att hitta en passande baddräkt för barn kan vara svårt, men en kvalitativ baddräkt är alltid att föredra framför en bikini. En bikini sitter sällan bra och tenderar att åka upp eller ner och det vill man ju helst undvika. Barn är aktiva och man vill ju såklart att badkläderna ska sitta på under hela leken eller simningen. Första tipset är att inte köpa en för stor baddräkt. Det är lätt hänt att man som förälder  investerar i en baddräk som är i en storlek större då barn växer så snabbt. Men detta är helt fel tänkt. En baddräkt som sitter tight ger barnet den bästa möjliga smidighet i vattnet.  Dessutom tenderar alla badkläder att töjas ut vid användning. Givetvis får inte baddräkten vara så tight att den ger märken på barnets kropp. 

 

Sköt om dina badkläder 

Vare sig det gäller simkläder för vuxna eller simkläder till barn så bör dem skötas om. Badkläder ska inte exponeras för extremt solljus, alltså att hängtorkas i solen. Dem ska heller inte torktumlas. Badkläder som torktumlas blir förstörda. Elasticiteten försvinner och formen på badkläderna blir aldrig densamma. Låt dina badkläder självtorka efter tvätt då kommer dem hålla mycket längre. Det är roligare att simma i fina badkläder som har en bra passform. 

 

Tävlingsbaddräkter för barn 

Älskar ditt barn sport och simning? Då är det kanske dags att investera i en kvalitativ tävlingsbaddräkt till ditt barn. En tävlingsbaddräkt gör barnet smidigare och snabbare i vattnet. Dessa typer av baddräkter suger inte åt sig vatten lika mycket som vanliga baddräkter. Dem är även mer elastiska och sitter tightare på kroppen vilket gör att framkomligheten i vattnet blir betydligt smidigare. 

 

Tre tips för dig som är ute efter simkläder för barn: 

  • Satsa på kvalite 
  • Tänk på passformen 
  • Välj rätt storlek 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.