juni 15, 2024
Så kan du finna den perfekta tomten om du ska bygga hus

Så kan du finna den perfekta tomten om du ska bygga hus

Så kan du finna den perfekta tomten om du ska bygga hus

Att finna den perfekt tomten att köpa när man vill bygga hus kan vara svårt. Speciellt om man är en första gången köpare av en tomt. Men som tur är, så finns det en sajt som heter: Ledigatomter.se  som är en nischad sajt som förmedlar lediga tomter och marker för dig som vill köpa tomt.

Här kan du som privatperson lägga in en annons om att din lediga tomt är är till försäljning helt kostnadsfritt.

 

Tips för att finna den perfekta tomten att köpa

Inför ett tomtköp behöver du ha en tydlig budget över vad du vill spendera, samt vara klar med vilka preferenser du efterfrågar. Vet du vad du vill ha för tomt kommer det göra det enklare att sålla ut bland alla tomterna.

Köpa tomt direkt från markägare

Idag är det många lediga tomter som läggs ut hos Ledigatomer.se som kommer direkt från markägare som valt att stycka av sina marker till  försäljning. Dessa riktiga guldkorn till tomter!

Att köpa en avstyckad tomt passar dig som gärna vill ha mer avstånd till närmsta granne.

Ska du köpa tomt för fritidshus eller boningshus?

Preferenserna för ett åretruntboende och ett fritidsboende skiljer sig åt. Ska du bygga Fritidshus så vill de flesta människor gärna ha en bit bort att resa.

  • Gärna närhet till sjö eller hav.
  • Lagom lågt resväg, gärna runt en timme resväg till landstället.
  • Gärna vacker rogivande utsikt.

Vilket hus du vill bygga och vilken storlek på tomt du behöver beror på vad du vill få plats med.

Det finns nämligen en del byggregler. Tex om du planerar att bygga till ett Attefallshus så behöver det placeras i viss avstånd från tomtgränsen samt att du redan har ett boningshus på tomten. Som med det mesta, så är det få som ångrar att dom köper för stor tomt vs köpte för liten tomt. Du kan alltid stycka av din tomt i framtiden.

Lyxiga Attefallhus

Att bygga ett nyckelfärdiga hus är ofta ekonomiskt lönsamt, se dessa Lyxiga Attefallshus . Det brukar öka värdet på boningshuset vid en eventuell kommande husförsäljning. Husen är vinterbonade och är exemplariska att hyra ut för att få extra inkomst.

Fritidshus från Modulhus.se

Många köper tomt för att bygga hus för sälja

Det finn onekligen en lönsam marknad att köpa tomt och bygga hus för att sälja vidare, likt köpa sälja lägenheter. Hur många som bygger nytt vs köper färdigbyggt hus är ungefär 20/80.

Varje år byggs det ca 11000 hus varje år. Det betyder ju att det i runda slängar även köps 11000 tomter. Villor/hus däremot är det ca 50000 st som byter ägare.

Genom att bygga hus för direktförsäljning, så kan man nå den målgruppen som vill få det enkelt med ett färdigt byggt hus som är inflyttningsklart. Som kund kan man även i slutskede får delta och välja interiörer och exteriörer men slippa allt som heter byggprocess.

Modulhus.se är en husleverantör som bygger hus i alla storlekarna!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.