juni 14, 2024
Så kan du dela av ett rum utan att det känns mindre https://www.photowall.se/vintage-triaste-tapet

Så kan du dela av ett rum utan att det känns mindre

Oavsett om du har en studio lägenhet eller ett hem med fem sovrum, ibland finns det bara inte väggarna där du behöver dem. Men att gå för en dela av rum och få fler väggar, avskildhet utan vare sig du ute efter en permanent lösningen eller temporär så har vi tipsen för alla budgetar.

Rumsavdelare är ett bra sätt att bryta upp ditt utrymme och kan även fungera som inredning. Dina alternativ inkluderar vikavdelare, gardiner, stora bokhyllor och smide glasvägg med mera. Du kan använda dem för att ändra layouten på ett rum, ge extra avskiltet, maximera lagringsutrymmet eller bara skapa en förändring av landskapet. Nedan listar vi olika sätt du kan dela av det rum.

https://www.photowall.se/vintage-triaste-tapet
 • Bygg en fristående vägg
  Att bygga en fristående vägg är något vi ser en hel del av, det går att bygga högt och lågt. En del väljer att bygga en vägg och ställa en säng framför där man baktill kan gå bakom till en mindre walk in closet. Det kan även vara smart lösning om man har öppen planlösning och vill få en avskärmning för en tv och få den mer centrerad.
 • Dela av ett rum med en glasvägg i smide
  Glas släpper in ljus och skärmar av, komplettera med ett draperi baktill om du vill minska insyn vid behov eller välj glas som är inte är genomskinlig. Hos Smidesrum finner du allt inom glasparti
 • Dela av ett rum med en bokhylla
  Bokmal eller inte, en bokhylla kan vara ett snyggt och effektivt sätt att bryta upp ett utrymme och separera olika “rum” eller ytor. Detta Pennsylvania-loft i en gammal textilfabrik visar hur ett sådant här stycke kan se ut som om det nästan byggdes in i utrymmet.
 • Ha en fototapet för att skapa mer liv i ett rum med mindre yta, det gör verkligen alla ytor att upplevas mycket större.
 • Använd gardiner
  Använd gardiner till en del av en sovplats. För ett ultra litet boende måste du vara kreativ.
 • Skaffa vikbara skärmar
  Dessa vackra vikbara skärmar med utskärningar är på hjul, vilket gör dem lätta att flytta runt.
 • Dela av ett rum med en matta
  Du behöver inte alltid gå och handla helt nya avdelare för att dela upp ett utrymme. Har du sovrum, soffa i samma rum. Placera soffan kring en stor matta och skapa en “ö” där det är vardagsrum.
 • Extra förvaring och en rumsavdelare?
  Det är en win-win. Undersidan av detta rullande vagnsbord fungerar som en rörlig form av köksorganisation. Dessutom bryter den upp utrymmet mellan köket och resten av huset, vilket skapar en minimatplats.
 • Organisering är A och O
  Bor man mindre behöver man ha mindre prylar och här är organisering viktigt, försök ha var sak på sin plats. Har du bokhyllor kan du ha fina lådor för saker du använder ofta. Här finner du bra organisering till hemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.