maj 24, 2024
Så förlänger du livslängden på dina skor

Så förlänger du livslängden på dina skor

Skorna säger vem du är, det kanske låter hårt men du kommer längre med ett par välvårdade skor!

Har du någon gång reflekterat över första mötet med nya människor? På endast ett par sekunder har vi hunnit uppfatta: klädstil, om är personen välvårdad eller inte, vilka typ av skor har denne bär och hur ser håret ut. Detta här nästintill oundvikligt och är något nästa alla gör utan att en tänka på det. Vi kallar det en snabb avstämning.

Arbetar du som säljare är det ännu viktigare vilka signaler du sänder ut vid mötet med nya människor. Har du ett par skor som inte ser välvårdare ut, så sänder du per automatik ut att du inte tar tid tiden för dina saker. Du kanske hört det ryska uttrycket: En man som inte kan ta hand om sig själv hur ska han ta han om ditt företag?  

 

Just nu pågår vintersäsongen i Sverige och det kräver extra omvårdnad av våra skor. Tips från oss vart du finner bäst impregneringsspray här.Att ta hand om dina skor är något du bör se till att ha för vana att göra från allra första början. Alltså innan du ens börjar använda dina skor. Direkt från kartong ska du ta ut dina skor och impregnera dom mot kommande smuts. Har du redan använt dina skor så har dom redan fått damm på sig, damm som du nu sluter in i skorna med ett kommande lager impregnering. Ha alltid som vana att alltid oavsett sko,  att skapa en skyddande barriär mot smuts och fukt så kommer du öka dina skors hållbarhet avsevärt längre. Det är nämligen så att torrt skadat skinn kommer aldrig att kunna bli bra på nytt. Skinn är ett levande material och behöver regelbundet underhållas. Det låter hårt men sajten Mockaborste.se säger att torrt skinn lika gärna kan kastas i sopporna. 

Välj rätt skor efter säsong

Du kan tyvärr inte förvänta dig att ett par skor med låg sula håller fukt ute under vintern. Det spelar ingen roll hur mycket du tar hand om dom. Vissa skor är till för våren och andra håller mot snöblask ute. Behöver du verkligen ha dina lägre skinnskor eller mockaskor så se till att använda Galoscher eller åka mycket taxi.

Se till att ha som vana att gå igenom din skokollektion ett par gånger i månaden. Förvara gärna en mockaborste, puts, impregnering i närheten hallen för att lättare kunna se efter dina skor löpande. Älskar du att shoppa skor kan vi glatt berätta att äga fler par skor ökar deras livslängd, då du inte använder dom varje dag. Du kan gott samvete äga flera vardagsskor som du varvar mellan. Det är nämligen så att alla typer av skor behöver få vila och torka efter användning för att återfå sin forna passform i ungefär 24-48 timmar efter varje gång du använt dom.

Skor är ett väldigt intressant ämne så vi skulle kunna fortsätta och skriva hur länge som helst, men vi rundar av för denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.