april 15, 2024
Rockabillystilen

Rockabillystilen

Samarbete med glinder.se

Rockabillystilen är en klädstil som går hand i hand med musiken, kulturen! Här dena artikel så tänker vi berätta lite mer om Rockabillystilen och tipsa om hur du kan klä dig i den stilen.

Just Rockabilly-musik har fått sin musikaliska stil från bland annat bluesmusik och countrymusik och är musik som svänger skulle vi säga.

I musiken så användes ofta instrument som akustisk gitarr, elgitarr, kontrabass, trummor och sång. Vissa Rockabilly-låtar använder också piano eller harmonika. Rockabilly-musik har vanligtvis en stark rytm från kontrabassen som spelas i en “slap” -stil.

Vad är rockabilly-stilen?

Rockabilly är en av de tidigaste stilarna för rock and roll music och går tillbaka till början av 1950-talet i USA, särskilt i södra delen. Det är som en genre som blandar det musik från västerländska musikaliska stilar som country med det av rytm och blues, vilket leder till vad som betraktas som “klassiskt” rock and roll.

Som rockabilly stil som kvinna

Som kvinna är det mycket klänningar, kjolar och byxor. De flesta rockabilly klänningar är har en smalare passform och markerar midjan och går strax under knäet. Det finns en uppsjö av variationer, färgerna svart, röd och vit är dom populäraste Rockabilly klännings färgerna och prickar är ett mycket populärt mönster. Det är typiskt rockabilly stil skulle vi säga! Uppskattar du stilen så skulle vi varmt rekommendera att du spanar in klädbutiken glinder.se säljer retromode med influenser från 1950 talet och dess modeepok. Varumärket har funnits sedan 200som har ett brett utbud av Rockabilly klänningar

Rockabilly klädstilen är inte lika mycket utbredd i Sverige längre men är däremot väldigt vanlig vid tema fester, Halloween. Stilen får min genast att tänka filmen Grease som många brukar klä ut sig till. Men vi kan se att vissa plagg kommer från den tids epoken som skinnjackan som aldrig går ur tiden och byxor med högmidja som varit populärt nu de senaste 2 åren.

Grease (1978)
Grease
Grease (4K UHD) | Filmfenix
Grease

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.