juli 26, 2021
Övervaka hemmet från distans när du är på semester

Övervaka hemmet från distans när du är på semester

I samarbete med prylstaden.se

Äntligen lättare det i världen och allt fler planerar att resa och spendera mer tid utomhus med vänner då det är sommartider.

När vi är lediga är tjuvarnas bästa tid på året och det är då dom slår till med inbrott. Vi människor tenderar att posta på sociala medier när vi reser och dom med öppen profil kan vara ett skyltfönster utåt tjuvarna där vi berättar att det är fritt fram. Läskigt kan tyckas när man reflekterar om det, men samtidigt är det roligt att få berätta för nära och kära vart man är för att få dela med sig om vad som händer i livet och kanske träffa upp vänner utomlands. 

Det finns en del knep att ta till för att hindra och förebygga att tjuvar tar sig in.

Råd 1:

Lås alltid dörrarna, även när du är hemma. Har du trädgård, lämna inte verktyg framme som underlättar tjuven från att ta sig in. Lås fast stegar som är utomhus. Se till att du har upplyst runt entrén och att den syns från gatan. Råd 2: Låt tjuven tro att du är hemma när du är borta.

Råd 3: försvåra för tjuven och markera 

Tjuvar är i första hand ute efter efter pengar och saker som de lätt kan sälja. Genom att sätta stopp för tjuvarna och göra det ska vara så besvärligt att komma in att de sticker vidare. Ett bra hjälpmedel är att installera övervakningskameror. Dom kan vara en liten och diskret kamera som man inte lägger märke till eller. Du kan även markera ut tydligt på fönster och dörrar att du har övervakningskameror för att skrämma bort, du får övervaka privat mark. Genom att ansluta övervakningskameran till nätverket kan du bevaka ditt hem från din mobiltelefon om så vill. Asgari 1080Pro, Asgari PTZ-80IR G2 och Asgari 1080POE som tre riktigt bra alternativ för den som är ute efter en ny IP Kamera.

En tjuv kommer aldrig någonstans utan att först undersöka innan dom gör inbrott. Prylstaden har en av marknadens absolut största och bredaste utbud av övervakningskameror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *