juli 19, 2024
Många har stel kropp efter långvarigt kontorsarbete

Många har stel kropp efter långvarigt kontorsarbete

Ett av det bästa alternativet som har dragit på sig muskelskador, som har spänningar eller bara vill ha en avkopplande stund, så är massage ett bra alternativ. Då många läsare på den här bloggen kanske är från Stockholm, tänker jag att fokusera bra massörer i Stockholm just idag. Här följer tips på en särskilt rekommendera firma. Dessutom delar jag med mig av lite allmänna tankar och intressant information.

Förslitningsskador i arbetet

När du arbetar vid datorn eller har andra typer av jobb, oavsett om det är fysiska eller “kontorsjobb” så riskerar man att få förslitningsskador. Förslitningsskador som också kallas för belastningsskador, är skador som uppkommer exempelvis om du har dålig ergonomi. 

Tunga lyft (utan att lyfta på rätt sätt genom att böja benen) eller flera års stillasittande datorarbete bidrar till att få förslitningsskador. Dessa skador kan vara smärtsamma och mycket påfrestande om du har dem länge. Som tur är kan man oftast behandla problemet genom att anlita en bra sjukgymnast eller gå till en bra salong som erbjuder massage.

Det finns saker man kan gör själv för att förebygga förslitningsskador. Till exempel om du har ett kontorsarbete, så ska man ta regelbundna pauser där man sträcker på sig. Det finns ergonomiska tangentbord och ergonomiska kontorsmöbler. Sedan är fysisk träning också en bra idé. Glöm inte att stretcha.

Många har kostnadsfri massage via Frislvårdsbidrag från sin arbetsgivare

Sthlm Physique en av flera bra aktörer i Stockholm. Detta är den vi rekommenderar, även om det finns fler som är bra. Det viktigaste är att du som kund är nöjd oavsett om du provar på vår rekommendation eller inte. Sthlm Physique är en lite större aktör med hela 5 salonger i Stockholm. De ligger i centrala Stockholm, på attraktiva adresser (t.ex. på Södermalm och på Norra Djurgårdsstaden) och i attraktiva lokaler. Det finns forskning som pekar på att miljön man vistas i, till och med färgerna på väggarna och så vidare, påverkar din aktuella stressnivå. Därför är det viktigt med bra lokaler, särskilt om du är där för att stressa av eller få massage. Men även personal och kundkontakt är faktorer som är av stor vikt. Sthlm Physique har fått 5 av 5 stjärnor (av många kunder) på Facebook, detta borgar för att många kunder är nöjda över företaget i sin helhet.

Sthlm Physique erbjuder både massage i terapeutiskt syfte, alltså om man har fått skador som behöver behandlas (till exempel förslitningsskador, träningsskador och dylikt) och massage som är för att det ska vara skönt. Det man också brukar kalla för SPA-massage. Sthlm Physique erbjuder även företagsmassage och tar emot grupper. Företag har hög bemanningskapacitet, vilket gör att väntetiderna blir kortast möjliga. Titta in på deras webbplats, kanske har de något som är särskilt intressant för just dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.