juni 15, 2024
Kärlek och relationer, hur kan man undvika tappa glöden?

Kärlek och relationer, hur kan man undvika tappa glöden?

Kärlek och relationer, hur kan man undvika tappa glöden?

vuxenkul.se

Ett förhållande har många stadier, först är vi nykära och allt känns fantastiskt. Vi ser knappt inga fel och brister eller bortser från dom. Men tiden som går går vi in i förhållande fas och tillslut kommer vardagen. Att ha en delad vardagen med en partner är något man som singel ofta drömmer om att ha. Att äntligen få slippa att vakna upp ensam på helgerna, att ligga kvar i sängen när man inte är ensamt känns omedelbart mer rättfärdigat plötsligt.

Man tiden kan man varandra utan och innan och som par har man kanske tillslut pratat om alla sina drömmar, dåliga sidor och sexdrömmar. Men är det helt bra att lämna ut sig till en person? Kan det ta bort mystiken?

Var mer än ett par..

Visst du är kär och så, men glöm aldrig bort dina vänner. Dom finns för dig och du kan tala och få råd av.

Håll elden levande

Varför dör elden ut i förhållandet, det vanligaste är att det beror på att man som par inte har tillräckligt med tid att spendera tillsammans och med tiden sakta tappar den nära relationen ni en gång haft.

Kanske ni fått barn och orken finns inte där lika mycket till vuxentid? Ofta rör sig det om tillfälliga svackor men med tiden kan det blir värre. Det är därför viktigt att se signaler tidig och arbeta proaktivt. Ofta kan prioriteten för att spendera tid tillsammans förflyttas från “i morgon” eller “nästa vecka” till “när saker löses” och så småningom kan förhållandet börjat glida isär.

 

Mindre tid tillsammans  leder så småningom till förlust av intimitet, vilket manifesterar sig som en förlust av attraktion. Förlusten av attraktion leder till minskad kommunikation mellan parter och det skapar en dålig startar en cykel av negativitet , som blir en av frustration och ytterligare avstånd. Du slutar vara mild och kärleksfull mot varandra och börjar behandla varandra som rumskamrater.

Det finns helt enkelt inget sätt att hålla gnistan vid liv i ditt förhållande när du bara ser varandra ni sköter livets måsten. Känner du igen dig behöver du fokusera om och återuppta det ni en gång hade om du vill lära dig att få gnistan tillbaka i ditt förhållande?

Tips för att få glöd i förhållandet igen

Ett vanligt knep för att hålla gnistan i liv i ett förhållande är att boka in Date nights, boka in roliga kommande aktiviteter och ha en vardag med struktur. Städar man på torsdagar kan man komma hem till ett välstädat hem och öppna en flaska vin på fredagen utan några som helst skyldigheter. Överraska din partner med Sexleksaker från Vuxenkul där finns ett brett spännande utbud för alla par.

Se till att ditt förhållande håller länge genom att göra dessa 7 saker

  • Vara närvarande. Försök att alltid vara närvarande. …
  • Gör dig redo att arbeta för det. Som alla fantastiska saker kommer en fantastisk relation inte att bli lätt. …
  • Håll elden levande
  • Håll det roligt. Ha kul tillsammans. …
  • Kom ihåg det goda. …
  • Lär dig att kompromissa. …
  • Jämför inte dig själv för mycket med andra.

Kommentera gärna om ni har bra tips <3 Det är Alla hjärtans dag snart och då är det ett ypperligt tillfälle att planera in något kul med sin partner eller bjuda ut en hemlig kärlek.

Gör du samma saker varje dag kan du inte förvänta dig nya resultat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.