maj 24, 2024
Inred med stilrena glasväggar

Inred med stilrena glasväggar

I inredningstidningar, på Hemnet, i sociala medier och olika butiker har vi säkert sett ser vi den – rumsavdelaren. Det finns en rad olika varianter av rumsavdelare. Det finns billigare varianter i billiga och dåliga material. Sedan finns det mer påkostade. Jag tänker främst på fristående. Vill man en riktigt proffsig lösning så skaffar man en som inte är som en inredningsdetalj, utan en rumsavdelare i glas och borstat stål som som man bygger in som en riktig vägg. Det kallas då för glasvägg, industrivägg eller liknande. Smidesrum producerar glasväggar och andra vackra smidesdetaljer. 

Denna vackra och trendiga detalj kan vara ett smart sätt att dela upp en boyta, till exempel ett stort vardagsrum eller avgränsa trappor på ett väldigt häftigt sätt. Det kan handla om att skärma av men också få in mer ljusinsläpp eller helt enkelt för att det är så snyggt.

Olika sorters glasväggar

Glasväggar täcker från golv till tak i glas och ramar av stål. Det påminner om inomhusfönster fast hela väggar i glas. Detta verkar inte heller vara en fluga eller kortlivad trend. Glasväggar är här för att stanna och vi förstår varför när vi ser hur spektakulära de är. Glasväggar passar framförallt det moderna hemmet men det kan finnas mer bohemiska eller personliga varianter också.

Så glasväggarna är inte bara väldigt snygga, de fungerar också i de flesta moderna hemmen. I stort sett alla nyproducerade fastigheter till exempel. Det är inte bara stil som kan göras unik utan också ramarnas färg, material kan anpassas. Man kan använda sig av olika former av ytlackeringar och även glasen kan vara olika bra. Det kan absolut vara fördelaktigt med okrossbara glas eller glas som har klart mindre reflektioner.

Tips på inredning med glasväggar

Här är några tips hur du kan inreda med glasväggar. Det är tips på hur du kan använda fristående rumsavdelare i glas eller bygga in glasväggar där de passar.

Här kommer 4 bra tips på glasväggar och hur de kan användas:

  1. Finns motsvarande glasväggar som duschväggar glas och borstat stål eller billigare i plast. 
  2. Dela av ett större kök med en köksdel och en separat matsalsdel
  3. Få ett litet sovrum att kännas större genom att ersätta en vanlig vägg med en glasvägg eller en halvvägg i glas – använd gardiner eller draperier om du vill skärma av
  4. Den som är händig kan bygga en egen variant utefter egna önskemål och material – till exempel av gamla fönster 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.