juni 14, 2024
Hur blir man en bra säljare? Sälj mig denna penna!

Hur blir man en bra säljare? Sälj mig denna penna!

Hur blir man en bra säljare? Sälj mig denna penna!

Samarbete med tandblekning.co

Är du en bra säljare kan du sälja det mesta sägs det. I filmen The Wolf of Wall Street från 2013 med Leonardo Dicaprio säger han till några som arbetar för honom: Sälj mig denna penna! Några gör tappra försök, men det visar sig vara så simpelt att be om en uppgift som kräver en penna. Nå vem behöver en penna nu?

I serien Suits så får vi ganska snabbt höra att kostymen är viktig för att lyckas i karriären. Du bär undvika att ha en för smal slips och du bär minst spendera 500 dollar på en kostym. Detta är något som du som fattig student behöver ha i åtanke tills tiden är kommen och du ska ut i arbete. Glöm inte att spara ihop till en kostym som håller måttet. Den ska trots allt kunna representera dig, och ser du ut som någon om du inte kan ta hand om dig själv…hur ska du kunna ta hand om någon annans företag/representera? Detta är ett ryskt talesätt, som faktiskt säger en hel del.

Suits

Vi bedöms mycket över hur vi ser ut och ser vi rena, fräscha ut och ser ut att haft en god natt sömn ger det en positiv känsla.

När du inte vet vad du ska säga, le, ett vitt glatt leende kan ta dig den extra biten.

Faktum är att människor med ett fint leende och som använder det, kan med fördel få mer sålt när dom arbetar som säljare. Att ha fräscha välvårdade tänder signalerar att du har råd att ta hand om dig, ingen behöver veta att du sparat in massor av pengar genom att ha köpt din tandblekning online och ägnat några kvällar att hemma bleka!

Så, fixa kostymen, ett vitt leende, vad mer? Låt mig tänka…

Jo, investera i flera snygga välvårdade skor och väska av god kvalité är viktigt. Du kommer inte sälja lika bra om du går runt med ett par skor som lever sitt egna liv. Se därför till att ha flera par skor att växla mellan. Tex så passar  bruna skor bättre till ljusare kostymer och svarta går till mörkare kostymer.

Klipp dig dyrt

Det är skillnad på en billig klippning och en dyr, det syns. Klipp dig regelbundet och boka med fördel in din nästa klipptid när du väl är där.

Vad allert och klipsk 

Är det något vi kan lära oss från Suits och The Wolf of Wall Street är att det är riktigt bra filmer och är något en bra säljare bör ha sett. Läs även några böcker om sälj. En toppen bok är Rich dad and poor dad för få rätt mindset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.