juli 19, 2024
Hållbarhet och produkter som främjar barns utveckling

Hållbarhet och produkter som främjar barns utveckling

Hållbarhet och produkter som främjar barns utveckling

Har du någon gång funderat över hur mycket saker du köper hem till dig hem? Börjar man tänka ett steg längre så kanske du inser att många av dina köp inte är så eftertänksamma och kanske har ganska kort kretslopp till den slängs i sopporna. 

Gör man ett kort besök i en leksaksbutik kommer du ganska så snabbt se att det är mycket plast och färg så vidare. Det kan nästan kännas som om man gått in i en sagoland med allt glitter och batteridrivna saker.

Men hur lekte vi förr?

Idag leker vi ganska så annorlunda mot vad mot 60-70 talet, då hade vi både färre leksaker och många hade en pedagogisk funktion. Talar man med äldre släktingar, av dom som är kvar nu 2020, så var deras leksakskorg betydligt mindre än vad den är idag. Leksakerna var lite dyrare i inköp och hållbarheten var betydligt bättre. Leksakerna gick i arv mellan syskonen! 

Vill du läsa mer om familjeliv? Spana in Modernafamiljer.se  

Nu vill är det vill vi ha mer ekologiska produkter och leksaker till våra barn

Frida & Fritiof är en webbshop som värnar om hållbarhet och säljer leksaker, barnkläder och tillbehör till barn som håller en hög kvalité. Många av leksakerna är av trä se nedan bild.

PLAN TOYS – FRUKOSTBRICKA FRÅN fridafritiof.se

 

Hållbarhetstänk på leksaker och barnkläder är inte enbart det ska hålla länge. Som förälder vill vi nog helst att våra barn leker med giftfria leksaker tanke på att barn många gånger äter på sina leksaker.  Vi bryr om hus produkterna har tillverkats och hur den påverkar vår miljö samt användaren (vår barn).

Vi vill nog om vi tänker efter också att dom som tillverkar produkterna ska få en skälig lön och arbetsmiljö. Frida & Fritiof köper bara in varor som håller en hög kvalitet och för en stressad konsument är det tryggt att veta att allt hos Frida & Fritiof utbud är noga utvalt välja från ett stort sortiment av miljövänliga leksaker och produkter.

 Leksaker som stimulerar barnet till lek där det får använda sin fantasi!

Ser man Montessori pedagogik grundtankar handlar det mycket om att hjälpa barnet att upptäcka saker och med sin nyfikenhet lära sig saker. För mer tips om inredning läs gärna inredninsgbloggen Truedeco.se 

Hur tänker du kring vilka produkter du låter ditt barn använda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.