juni 14, 2024
Fortsätt shoppa och betala dina räkningar i Coronatider

Fortsätt shoppa och betala dina räkningar i Coronatider

Fortsätt shoppa och betala dina räkningar i Coronatider

Har du fått ledigt från jobbet på grund chefens nya policies? Du kanske själv har blivit smittad och blivit satt i karantän. Har du det tuffare ekonomiskt eller sitter på avbetalningsplaner? Läs våra bästa tips.

Hur ser din levnadsstandard ut?

För den som måste stanna hemma och inte är välbärgad kanske får börja prioritera. Du kanske inte kan ta den där semester till alperna just i år. Du kanske inte heller kan åka till shoppingresan Italien eller ens slå till på den där Louis Vuitton just den här månaden när du måste stanna hemma. Detta gäller väl kanske inte den typiska IT-chefen men studenter som läser makroekonomi kanske bör ta sig en funderare. Det gäller också det som t.ex. ha varit sjukskriven ett tag eller du som är ensamstående.

I kriser lever man tufft men det betyder inte att man behöver rucka på allt det roliga år 2020. Än så länge har iallafall krisen inte varit så djup att folk inte har råd att köpa mat eller att man inte kan gå ut på internet. Gör vad du kan för att sysselsätta dig. Renovera verandan, börja laga mat (särskilt om du nu bunkrat) och sök runt på bra TV-serier för det finns massor! Själv har jag köpt en blå Marcato pastamaskin och bakar Levainbröd. Ska köpa ett riktigt Hi-Fi hemmabio med bioduk. Vi har isolerat oss i ett stort hus och med vacker trädgård!

Låna pengar när det verkligen behövs

Du som har det väldigt tufft eller verkligen känner att du behöver köpa den där inredningsdetaljen för annars kommer butiken gå i konkurs, kanske bör tänka både en eller två gånger. Man kanske hamnar i en akut situation och behöver betala något man inte har råd med. Du kanske behöver låna pengar just den här månaden men har råd att betala igen senare. Då kan man ta ett snabblån hos någon bra låneförmedlare. Det finns många sådana aktörer på den svenska marknaden.

Du har säkert talats om Lendo som har blivit ganska uppmärksammat i media, men för att hitta bästa snabblånet för just dig ska du alltid jämföra hos fler. Det finns många olika lånevillkor och många olika slags långivare. Vill få ett seriöst lån som inte är alltför dyrt, så ska du absolut ska du göra dina efterforskningar! Det lönar sig!

Snabblån är inte det enda sorts lånet du kan ansöka om online. Du kan ansöka om ett bra kreditkort så att du ändå kan genomföra dina köp när du inte har pengar på kortet. Skulle du råka ha ett enkelt kontokort så finns risken att du inte kan betala när du hamnar i knipa och det vill man inte. Särskilt inte i coronatider som denna. Tänk om du inte kan köpa mat när du behöver. Vilken katastrof!

Börja tjäna pengar hemifrån

Du kanske kan göra som vi entreprenörer ibland gör. Tjäna pengar hemifrån! Detta underlättar om du har det tufft ekonomiskt eller om du inte kan köpa de där prylarna du drömmer om. För den som inte har föräldrar som betalar för en, eller för den som inte har ett eget kapital är det inte lika lätt. Då lönar sig hårt arbete. Dessutom kan man tjäna stora pengar på nätet, fast det är inte särskilt lätt.

Du kan tjäna pengar på många sätt:

  • Starta en blogg
  • Spekulera i aktier
  • Spel om pengar
  • Streama när du spelar TV- eller datorspel
  • Strippa
  • Blir en Youtuber
  • Programmera en mobilapp
  • Starta en webbutik
  • Skriv en E-bok
  • Arbeta med Network marketing 

Det finns så otroligt många sätt att tjäna pengar på nätet. Gör vad du tycker är roligt hemma. Gör också vad du är bra på, och gör det på ett sätt som får andra att bli intresserade! När folk får upp ögonen för vad du gör eller erbjuder så kommer pengarna också. Du kan göra detta hemma när du inte har ett jobb att gå till. Vill du tjäna stora pengar ska du tänka utanför boxen. Tänk smart och var försiktig så blir kanske Coronakrisen inte så farlig för dig ändå.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.