april 19, 2024
Bra tips för att känna sig mer säker

Bra tips för att känna sig mer säker

Bra tips för att känna sig mer säker

Idag behöver vi tänka till lite extra för att känna oss säkra. Speciellt om man bor i en storstad och är ute när det är mörk. Det är tråkigt att det ska behöva vara så, men så ser samhället ut idag och det är därför bättre att rusta sig för otäcka situationer som kan tänkas dyka upp. Enligt Svt Örebro lokalt så sägs att nästan hälften av alla kvinnor uppger att de valt en annan väg eller ett annat färdsätt på grund av att de inte känner sig trygga på stan.

Idag är det mycket med smittor och allt fler tvättar händerna och bär handsprit. Som ett förebyggande syfte och vi har lärt oss hur lätt smittan sprider sig. Många har blivit varslade från sina arbeten och det kan innebära att det på sikt blir mer rån och överfall.

Att få känna sig trygg är en känsla som känns bra, med vetskapen att man har arbetat proaktiv känns bra. Många väljer därför att köpa en försvarsspray för att känna sig mer trygga i samhället.

En försvarsspray är bra att använda sig av om man blir attackerad. Sprayen har en låg initial kostnad från 100 kr för en burk försvarsspray.

Det är verkligen något alla kan ha råd med, men hör man sig runt bland människor är det få som äger en burk. Det är precis som med brandlarm, det är nog få som ångrar sig att dom köpt en sådan när väl börjat brinna.  På tal om det, när kontrollerade du ditt brandlarm sist?

Det finns olika försvarssprayer med olika funktioner och här finns en väldigt bra guide om bra försvarsspray och om de olika varianterna och vad man bör tänka på. 

 

Fördelar med försvarsspray:

  • Förblindar den som attackerar
  • En färgspray gör en viss signalement som polisen kan efter en attack
  • Vissa försvarsspray har inbyggt larm och låter samtidigt
  • Vissa har räckvidd på 4 meter
  • Batteritid på flera år
  • Vissa är mindre känsliga för vind
  • Ett varumärke erbjuder en gratis ny spray om du behövt använda den
  • Vissa är färglösa

Försvarsspray kräver ingen licens till skillnad mot pepparspray och Försvarssprayen ger samma effekter som pepparspray. Det som är lagligt i Sverige kanske inte är lagligt i andra länder så det är viktigt att ha koll på reglerna. I Sverige behöver alla försvarsspray ha intyg från SKL och polisen. 

Givetvis ska man inte förlita sig på självförsvar, du bör undvika situationer där du kan utsättas för fara. Kanske ta en taxi hem på kvällarna eller ta sällskap med en vän. Att gått en kurs i självförsvar kan även vara bra att ha gått. 

Källor:

Svt lokalt Örebro : https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/hur-trygg-kanner-du-dig-ute

https://hemprodukter.info/forsvarsspray-6-bra-forsvarssprayer/

Hur gör du för att känna dig trygg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.