maj 24, 2024
Bra tips för att inreda ett barnrum

Bra tips för att inreda ett barnrum

Bra tips för att inreda ett barnrum

Samarbete med Nordiskarum

Instagram bidrar till att vi kan se varandras hem och konton med inredning är mer populärt än någonsin. Ett rum som ofta inte fick så mycket kärlek förr var barnrummet, ett rum som numera ofta inreds innan barnet är fött.

Neutrala väggar

Vi väljer ofta måla väggarna i härliga färger som mint grön, ljusgrå, rosa mer naturnära toner som inte sticker i ögonen som håller över tid. Väl istället att piffa upp rummet med posters som kan bytas ut successivt ju äldre barnet blir. Det är garanterat att fjärils tapeten du valt kommer behövas bytas ut förr eller senare. Måla väggar går enkelt måla över jämfört med en tapet.

PLAN TOYS – FRUKOSTBRICKA FRÅN fridafritiof.se

Vi väljer leksaker med funktion

Många är även fina att se på, med praktiska hyllor kan leksakerna bli en del av inredningen. Hållbarhet och giftfria leksaker står högt i kurs.

 

Förvara smart

Barn älskar ordning och reda när de ska leka. Sortera i genomskinliga plastbackar så blir det överskådligt. Det blir även lättare att städa om var sak har sin plats.  Välj gärna möbler med goda förvaringsmöjligheter för barnen. 

Tänk långsiktigt

Basen i rummet bör vara långsiktig. Investera i möbler som kan växa med barnen och inte behöver bytas ut efter ett par år.

 

Butiker med inredning till barnrum

Vi väljer att vända oss till möbelföretag som nordiskarum.se som har en kategori som är nischade på barnrum för att få hela känslan av unikt inrett barnrum. Här kan ni tex se fina barnsängar

Lilla huset vit – från Nordiska rum

Nordiska rum är en svensk aktör med en affärsidé som bygger på att sälja möbler och inredningsdetaljer av hög kvalitet men lågt pris till privatpersoner och företag. 

 

Mattor för lek

Allt fler väljer att installera en heltäckningsmatta så att barnet kan leta mjukt på golvet eller köpa mjuka mattor.

Mysig fårskinn matta från nordiska rum

Säkerhet

Glöm inte att förankra bokhyllor och byråer. 

Barnrum anpassat för sömn

Ska ditt barn sova och leka i samma rum tänk på att det behöver kunna vara enkelt och städa och Låt barnen vara med och tycka till, men välj mer dämpade färger då sovrummet ska inbjuda till lugn. Satsa på färgstarka textilier och dovare färger på väggarna. Personligen så ska det vara lite saker i rummet i ett barnrum, det ska vara enkelt allt leka! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.