april 19, 2024
Allt fler vill få en shoppingupplevelse när dom besöker en IRL butik

Allt fler vill få en shoppingupplevelse när dom besöker en IRL butik

Samarbete med gillgrens.se

Under de senaste åren har shoppingcentrumen i Sverige börjat efterlikna dom i Usa. I Usa besöker man ofta shoppingcentrum med hela familjen som en aktivitet och upplevelse. All näthandeln har fått shoppingcentrumen att inse att köparna vill ha en upplevelse när dom tar sig tiden för shopping i butik.

Shoppare vill ha en sömlös känsla mellan butik och e-handeln, allt fler butiker börjar ta betalt med Swish men även Klarna växer som betalmedel i butik.

 

Sömlöst mellan butik och e-handel

Varumärkets strategi bygger på en kombination av bra butiker och e-handel. Där kunden får en kombinationen av bra butiker med professionell hjälp och en smidig e-handel.

Många kunder uppskattar att kunna prova och få känna skillnaden på produkter. En sömlös shoppingupplevelse kan innebära självbetjäning och utcheckningsterminaler hämta i butik med mera. En studie från McKinsey visar 83 % av kunderna vill att deras shoppingupplevelse ska anpassas på något sätt. Tillgodoser man som butiksägare de kan öka sina ​​butiksintäkter med upp till 30 %.

 

Kundupplevelser

Kundupplevelsen blir allt mer den viktigaste skillnaden mellan de olika varumärkena lyckas. Återförsäljarna blivit mer kreativa och blandar både fysiska och digitala upplevelser. Modern tekniken skapar spännande och personliga upplevelser som konsumenter tar till sig och verkligen uppskattar. 

 

Sex trender om framtidens butiker

  1. Mängden kanaler och ”touch points” ökar 
  2. Digitaliseringen reser frågor om integritet
  3. Fördelningen mellan handelsplatser förändras 
  4. Annorlunda typer av butiker
  5. Nya handelsaktörer träder fram
  6. Efterfrågan på service ökar

 

Dagens utmaningarna hos köpcentrum

Består bland annat i att e-handeln tar marknadsandelar och att människor vill lägga mer av sin tid och sina pengar på upplevelser snarare än på rena köp. 

 

Trender i Gallerior

En av förändringarna som redan sker är att mat, dryck och underhållning tar allt större plats och står för en större del av omsättningen. men framför allt att kunderna söker en mötesplats och att de spenderar allt mer tid och pengar på upplevelse.

Säsongsbetonad dekoration i shopping butiker

Förr var det bransch-kutym att vänta tills mitten på oktober innan juldekoration kom upp i butik, man vet inte hur shopparna kommer köpa julklappar. Många människor har dock sparat pengar under corona krisen och shoppingen under 2021 förväntas bli normal. Det kan dock bli så att fler sparar pengar åt resor efter haft mycket hemsemstet.  Företaget  Gillgrens Dekor arbetar med att skapa känsla, inspiration och säljtryck i miljöer som köpcentrum, butiker & torg för att skapa en upplevelse för kunder såväl som för boende i området. 

Vilket är ditt favorit köpcentrum så?

 

Källor: https://www.quinyx.com/sv/blogg/trender-2020-framat

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/10-trender-framtidens-kopcentrum/

http://cityshoppa.se/julen-2012-statistik-forvantningar-och-annan-kuriosa-kring-julhandeln/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.