april 19, 2024
Åk på en seglingsresa med dina vänner i Kroatien

Åk på en seglingsresa med dina vänner i Kroatien

Att välja bort en charterresa mot en seglingsresa med vännerna är en upplevelse du sällan kommer att glömma. I dessa tider sitter säkert fler än oss och funderar på spännande aktiviteter att göra när restriktionerna lättar.

Är det någonstans man känner friska luften som bäst är ute till havs, det är verkligen underbart att vistas där. Är du en person som tycker om och resa, utforska och vara aktiv så kan en seglingsresa vara något för dig. Varför inte testa att välja bort charterresan mot en seglingsresa med vännerna, det är en upplevelse du sällan kommer att glömma. I dessa tider sitter säkert fler än oss och funderar på spännande aktiviteter att göra när restriktionerna lättar. Det är smidigt att utforska landet genom att segla och du kommer att få se massor av platser samtidigt som du kan njuta av de härliga Adriatiska havet.

 

Kroatien är ”de tusen öarnas land”

Kroatien är ett land som är känt för dess fantastiska kristallklara vatten längs den kroatiska kusten och är en stor bidragande faktor till varför det är så populärt att segla i Kroatien.

Den Kroatiens medelhavskust sträcker ungefär 60 mil, från Umag i norr till Dubrovnik i söder. Med alla vikar och utbuktningar mäter den 200 mil och hela 600 mil om man räknar med de 1244 öarna. Är du ute efter att öluffare är detta ett paradis utan slut skulle vi säga. 

Blir du sugen på ett bad så är genomsnittstemperaturen under sommarhalvåret mellan 21 och 26 grader. Här kan du onekligen få vackra bilder till Instagram med andra ord. More Sailing erbjuder  WiFi på alla deras båtar, men dock med varierande kvalité. Detta beror först och främst på var man befinner sig när man försöker koppla upp sig. Perfekt om du vill kombinera distansarbete på vågorna!

Kroatiens kust

 

 

Segla i kroatien med svensk skeppare

 

Låt inte dina bristande kunskaper i att segla förstöra din dröm om att segla, hos More Sailing får du och ditt segelsällskap en erfaren svensk skeppare och värd ombord. Under seglingsresan så guidas du till gömda paradisvikar, äter på lokala restauranger och  du kan ligga på soldäck och njuta. Det finns inga måsten, men är du intresserad att lära dig mer om segling får du givetvis hjälpa till. Bekvämligheter ingår i paketet som frukost, lunch ombord på skeppet, men även mer praktiska saker som hamnkostnader mm.

Vi på Delacay har åkt på många vanliga resor där vi mestadels legat och solat vid en pool eller vid havet men aldrig sett landet utifrån. Att vara aktiv och hitta på saker, upptäcka nya platser och gå i land i olika hamnar känns onekligen väldigt spännande. För några år sedan gick det en serie på Svt där ett gäng ungdomar från Stockholm åkte på en seglingsresa och dom hade the time of the life. Att segla är något som passar alla åldrar och beroende på hur stort ditt sällskap kan du hyra en hel båt eller dela med andra. 

Har du bott i en husvagn eller husbil så är det nog inga problem att vänja sig att bo på en båt. En sak du kommer inte få lite av är bra sol och bad. Äntligen kan du få använding av alla dina badkläder och saronger.

Besök More saling för att beställa en katalog med all information om deras seglingsturer. Katalogen är självklart helt kostnadsfri!   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.